Spor

Şampiyon milli atıcı, bilimsel nitelikli yaşamını da başarıyla sürdürüyor

Deniz Üstündağ, 'Profesyonel spor ile terbiye ortak arada zorluyor fakat cimnastiğe mucibince atıcılık henüz rahat. Ayrıca sporun derslere de dikkat toplaşımı ve rahatlık sebebi ile yararları var.' dedi.

Şampiyon milli atıcı, bilimsel nitelikli yaşamını da başarıyla sürdürüyor
17-10-2021 12:16
Konya

Konya'da canlı milli atıcı Deniz Üstündağ, skeet dalında elde etmiş bulunduğu arsıulusal başarılarla dikkati çekerken, birlik burslu pedagoji bilimi görmüş bulunduğu üniversitesinde de eş anne art yapıyor.

Sporcu müşterek ailede yetişen 21 yaşındaki Üstündağ, 6 yaşlarında cimnastikle başladığı spor dünyasına 12 yaşından sonraları atıcılıkla bitmeme etti.

Takım şeklinde Avrupa Şampiyonası üçüncülüğü, Dünya Kupası üçüncülüğü ve Tüm Dallar Dünya Kupası şampiyonluğu sahibi Üstündağ'ın onlarca madalya ile kupası bulunuyor.

Spordaki başarılarını pedagoji bilimi hayatında da sürdüren Üstündağ, ilkokul, rüştiye ve ortaöğretim eğitimlerini birlik burslu tamamladı. Ay-yıldızlı sporcu, departman 3'üncüsü bulunduğu üniversitesinde 1 kat "şeref öğrencisi" ve 2 kat de "yüksek onur öğrencisi" seçildi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi'nde de birlik burslu okuyan Üstündağ, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümünde görmüş bulunduğu eğitimin birlikte İşletme Bölümünde eş anne art yapıyor.

Üstündağ: "İlk senemde dereceler elde ettim ve milli takıma girdim"

Bir arada yürüttüğü spor ve pedagoji bilimi hayatındaki başarılarıyla kip bulunan 4. derslik talebesi Üstündağ, AA muhabirine, hedefinin olimpiyat şampiyonluğu bulunduğunu söyledi.

Skeet branşına geçmeden evvela müşterek altyapıya cemaat olmanın namına üstünlük sağladığını tamlayan Üstündağ, cimnastik, tenis, yüzme kabil dallarla spora başlanabileceğini dile getirdi.

Yaptığı sporda en önemlisinin nazarıitibar bulunduğunu ve saliselerle yarıştıklarını kaydeden Üstündağ, "Skeet tüfekle meydana getirilen müşterek spor. 19'ar metrede dü adet cihannüma var. Oralardan atılmış ve 140 kilometre çabucak uçar porselen tabakları vuruyoruz. Bunlara plaka diyoruz. 25 atış yapınca müşterek dizi elde ediliyor. 125 atış üstünden yarışmalara katılıyoruz. En erdemli atıp geçmiş 6'ya girenler finale kalıyor ve bunun üstünden dereceler belirleniyor." niteleyerek konuştu.

Atıcılığa, amcasını izlemeye gittiği turnuvada başladığını aktaran Üstündağ, şu şekilde konuştu:

"Benim amcam skeet atıcısıydı. Konya'da Türkiye Şampiyonası vardı. Onu izlemeye geldiğimde antrenörü Ali Rıza Bilgin'le tanıştım. Birkaç deneyim yaptık ve başladım. Düzenli çalışma, azim, denge ve sabırla müşterek sene süresince 6'şar saatten, haftada 3-4 devir egzersiz yaparak yarışmalara katıldım. İlk senemde dereceler elde ettim ve milli takıma girdim. Birçok Türkiye derecem var. Onun haricinde dünya haricinde Avrupa şampiyonası, üçüncülüğüm, dünya kupası üçüncülüğüm ve dünya şampiyonluğum var."

Ailesinde nice sporcu bulunduğunu aktaran Üstündağ, "Dedem güreşçi, babam futbolcuydu. Ağabeyim gene futbolcuydu fakat şu an o da atıcı. Bir amcam ve kuzenim atıcı, öbür amcam atlet. Ben de atıcılıktan evvela 6 sene cimnastik yaptım. Cimnastiği bıraktıktan sonraları üç ay voleybolla ilgilendim. 12 yaşımdan buyana de atıcılık yapıyorum." ifadelerini kullandı.

"Sporun derslere bağ toplaşımı ve rahatlık sebebi ile yararları var"

Sporun pedagoji bilimi yaşamını müspet etkilediğine dikkati çekici Üstündağ, "Ben ilkokuldayken cimnastik yaptığım düşüncesince aynı zamanda okuldaki başarımdan çevre birlik burslu tahsil gördüm. Ortaokul ve lisede de hem atıcılık aynı zamanda okuldaki başarılarımdan çevre birlik burslu okudum. Yine KTO Karatay Üniversitesinde de birlik burslu okuyorum. Profesyonel spor ile pedagoji bilimi müşterek arada zorluyor fakat cimnastiğe mucibince atıcılık şimdi rahat. Ayrıca sporun derslere de bağ toplaşımı ve rahatlık sebebi ile yararları var. Sınavlarda veya alışılagelen ibret çalışırken baş döndürücü tesiri oluyor." niteleyerek laflarını tamamladı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?