Yaşam

Sakarya'da Çam Dağı'ndaki sıralanmış şelaleler keşfedilmeyi bekliyor

Sakarya'nın Kocaali ve Hendek ilçeleri ortada mevcut 900 rakımlı Çam Dağı'nda mevcut 8 şelale, doğaseverlerin keşfini bekliyor.

Sakarya'da Çam Dağı'ndaki sıralanmış şelaleler keşfedilmeyi bekliyor
21-02-2022 11:44
Sakarya

Zengin nebat çeşitliliğiyle "doğa ve hars yolu"nu içerisinde barındıran Çam Dağı'ndaki irili ufaklı şelaleler, başta şita ve ilkbahar aylarında su düzeyinin yükselmesiyle ziyaretçilerine yegâne güzellikler sunuyor.

Şelaleleri gezen doğasever Ersin Din, AA muhabirine, Çam Dağı'nın Sakarya'nın keşfedilmemiş yerlerinden bir tanesi bulunduğunu belirterek, "Özellikle, şita ve ilkbahar aylarında su düzeyinin yükselmesiyle koskoca kaynak sunan şelalelerin en yükseği 58 metre. Bu görsel şölene kâffesi doğaseverleri bekliyoruz." dedi.

Şerif Sarı da Çam Dağı'nda elan ilk yepyeni güzelliklerin keşfini yapmanın aşırı altın bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Burası aşırı güzel, kâffesi doğaseverleri bu güzellikleri görmeye çağırma ediyorum. Burasının yayalar düşüncesince emniyetli bir vaziyete getirilerek gezim destinasyonuna, günce ziyaretçilere açılabileceği kanaatindeyim. Bu çalışmaların turizmi canlandıracağı muhakkaktır. Yetkililerin harekete geçmeleri, bölgemizin gelişimi adına, kılıç doğa ve foto tutkunlarının arzusudur."

Sıralı şelalelerin bulunduğu bölge, dron ile de görüntülendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?