Gündem

Sağlıkçılara "hayat istirdat yolu" açan takımlar hastalara düş oluyor

Kış mevsiminin dayanıklı geçmiş olduğu Ağrı'da İl hususi İdaresi ekipleri, kardan kapanan köylerin birlikte sahn kurtarmaya etkin esenlik ekiplerinin de şeklini ayırmak düşüncesince koyu iş yapıyor.

Sağlıkçılara
05-02-2022 12:58
Ağrı

Yılın ½ si kar altında sabık şehirde vazifeli karla savaş ekipleri, şahısların kıygın olmaması düşüncesince gece, şems adeta karla savaşıyor.

Ekipler, 4 bin 817 kilometre sefer ağında akıcı muvasala sağlanması ve vatandaşların kıygın olmaması düşüncesince 81 iş makinesi, 8 hareketli dayanak ara bulucu ve 91 personelle karla savaş ediyor.

Hava sıcaklığının gece olduğunda sıfırın altında 30 dereceye denli düşmüş yer aldığı şehirde, kar ve tipiye karşı iş gözetmeksizin yöntemleri ulaşıma ayırmak düşüncesince dip güç gider fail ekipler, parasız vatandaşlara da rüya oluyor.

Zamanla yarış

Ekipler, akıbet yılların en ağır kışının yaşandığı ve eski yıllara gereğince henüz müşterek tomar döl yatağı yağdığı kentte, aksi iklim şartları zımnında yolu ulaşıma kapanan köylerde hastalananların esenlik ekiplerince hastanelere yetiştirilmesi düşüncesince giderek yarışıyor.

Yer arazi 2 metreyi bulan karlı yolların ulaşıma açılmasıyla esenlik ekiplerince evlerinde geçmiş müdahaleleri meydana getirilen hastalar, peşi sıra ambulanslarla en benzeyen hastanelere ulaştırılarak otama dibine alınıyor.

Devletin sevecenlik elini vatandaşlara uzatan İl hususi İdaresi, esenlik ve jandarma ekipleri, vatandaşların teşekkürü ve duasıyla maneviyat buluyor.

İl merkezine tahminî 45 kilometre uzaklıktaki Ağrı ile Kars'ın Kağızman ilçesi sınırında mevcut Başkent köyünde canlı 74 yaşındaki Cemile Akboğa rahatsızlandı.

Yüksek rakımlı alanda arazi meydan ve konsantre pıtrak sansasyonel bulunan tipi zımnında yolu ulaşıma gizli mevcut köydeki Akboğa'nın yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi'nden iane istedi.

Kar ve tipide hastalara intikal etmeleri hazırlop olmuyor

Bölgeye yönlendirilen İl hususi İdaresi ekipleri, tipiye karşı dayanıklı müşterek çalışmanın peşi sıra yolu ulaşıma açarak ambulansla menfaatlerini izlem fail esenlik ekiplerinin köye ulaşmasını sağladı.

Köy içre mevcut yolların sert yokuşlu olması zımnında ambulansla eve denli gidemeyen ekipler, tahminî sıhhatsiz kilometre yürüyüp hastanın bulunmuş yer aldığı eve ulaştı.

Sağlık ekipleri, türlü hastalıkları mevcut nemli hanımını evde geçmiş müdahaleyi yaptıktan sonraları jandarma ekipleri ve köylülerin de desteğinde sedyeyle ambulansa taşıdı. Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Akboğa'nın esenlik durumunun dobra yer aldığı öğrenildi.

Hasta yakını Salih Babayiğit, AA muhabirine, alanda sansasyonel bulunan kar ve tipi zımnında ulaşıma kapanan yollarının daima İl hususi İdaresi ekiplerince açıldığını söyledi.

Köylüler esenlik ve karla savaş ekiplerine minnettar

Köyde kışın hastaların bulunduğunu ve bunların ekiplerce vaktiyle hastaneye kaldırıldığını tamlayan Babayiğit, şöyleki konuştu:

"Köyümüz il merkezine en ırak köylerdendir. Bulunduğumuz arazi baş döndürücü efdal ve alanda daima tipi sansasyonel oluyor. Kar ve tipi zımnında yollarımız kapanıyor lakin bozulmamış olsun takımlar bizi kıygın etmiyor ve yollarımızı açıkça avlamak düşüncesince ellerinden geleni yapıyor. Allah devletimizden ve ekiplerden razı olsun. Gerçekten de mütekait müşterek coğrafyada yaşıyoruz. Köyde doğrudan sadece değme güneş tipi oluyor. Geçen yıl de parasız yurttaşlar ha ve paletli ambulansla hastaneye kaldırıldı."

İl hususi İdaresi operatörü Mustafa Çelik de yöntemleri açıkça avlamak düşüncesince iş terimi gözetmeksizin çalıştıklarını anlattı.

Çelik, "Yaklaşık 2 haftadır sansasyonel bulunan kar ve tipiden ötürü yöntemleri ayırmak düşüncesince dip güç gider ediyoruz. Köy yollarını açtığımızda vatandaşların yüzündeki büyüklük ve cümbüş bizi motive ediyor. Sayın Valimiz, umumi sekreterimiz ve ünite amirlerimizin çalıştığımız yollarda daima bizi görüşme etmesi bizlere ayrı müşterek cümbüş veriyor." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?