Sağlık

Sağlık Bakanlığı, okullardaki Kovid-19 olaylarında izlenecek yolu 18 dayanıklı vakayla anlattı

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 Rehberi'ne, okullarda karşılaşılabilecek koronavirüs olaylarında yapılması gerekenleri 18 kalıp fenomen üstünden aktaran ortak departman ekledi.

Sağlık Bakanlığı, okullardaki Kovid-19 olaylarında izlenecek yolu 18 dayanıklı vakayla anlattı
18-11-2021 10:18
Ankara

Bakanlık çeşidinden Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi güncellendi.

Rehbere katılan "Okullarda Kovid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar" bölümünde, müşterek yahut ansızın çok Kovid-19 olayının belirleme edilmiş yer aldığı ekol servisleri ve sınıflarda, peçe kuralına uyulduğu ve uyulmadığı hallerde yapılması gerekenler anlatıldı.

Tüm ekol mensuplarının aşılarını tamamlamalarının referans edilmiş yer aldığı rehberde, derslik mevcutlarının toplumsal ara kuralına akla yatkın biçimde planlanmasının önemi vurgulandı.

Okullarda, araç tüketiminin benzer yer aldığı denli bariz havada yapılması gerektiği belirtilerek, "Sınıf zarfında yapılmış zorunluluğu varsa tavanı erdemli olan, havalandırmanın güzel biçimde sağlandığı ve şahıslar arası mesafenin sağlandığı bölgelerde yapılması sağlanmalı, maskenin çıkartıldığı sürenin çelimsiz bulunmasına ihtimam gösterilmeli ve maskesiz öğrenciler ortada mesafenin korunmasına uyanıklık edilmelidir." uyarısında bulunuldu.

Aynı sınıfta 10 güneş zarfında ansızın çok hikâye çıkması yerinde sınıftaki tamamı öğrencilerin "yakın temaslı" kendisine ikrar edilerek evlerine gönderileceği hatırlatıldı.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı çeşidinden tavsiye edilen enfeksiyon arama önlemlerine birlik uyumun bulunmadığı durumlarda, müşterek fazlalık vakanın belirleme edilmiş yer aldığı sınıftaki tamamı mektepli ve öğretmenlerin "yakın temaslı" ikrar edileceğinin altı çizildi.

Okullarda karşılaşılabilecek sağlam Kovid-19 olayları

Rehberde, okullarda meydana gelebilecek Kovid-19'la ait 18 sağlam vakaya toprak verilerek, bunlar karşısında elbette müşterek kez izlenmesi gerektiği de belirtildi. Bu vakalardan birileri ve yapılması gerekenler şöyle:

Soru: Bir sınıf, 10 güneş zarfında dü öğrencinin PCR testinin fazlalık çıkması zımnında karantinaya alınmıştır. Temasın 5'inci gününde meydana getirilen PCR testinde sınıftaki öğrencilerin çokları (örneğin 20 insandan 10'u) fazlalık çıkmıştır. Bu vaziyette bu derslik düşüncesince ne yapılmalıdır?

Cevap: Karantinaya tahsil edilen sınıftaki 5'inci güneş meydana getirilen PCR testinde fazlalık çıkan öğrenciler evde izolasyona alınır. Diğer öğrenciler, bu pestil öğrenciler ile karantina boyunca değinme etmedikleri düşüncesince PCR testleri olumsuz çıkan öğrenciler beniz yüze öğrenime bitmeme eder.

Soru: Bir sınıfta öğrenciler ortada geçmiş hikâye çıktıktan sonradan 10 güneş zarfında apayrı müşterek öğrencinin ve ailesinin fazlalık çıkmış yer aldığı belirleme ediliyor. Bu vaziyette ne yapılmalıdır?

Cevap: talebe rahatsızlığı evden de sınıftan da almış olabilir. İki boyut ayrılamayacağı düşüncesince çocuğun PCR testinin fazlalık çıkmış yer aldığı günden itibaren derslik karantinaya alınır.

Soru: Bir sınıfta öğrenciler ortada koşa kardeşler fazlalık çıkıyor. İkiz kardeşler biricik hikâye mı yok ise dü hikâye kendisine mı ikrar edilmelidir?

Cevap: İkiz evlatların bire müşterek evde yaşaması yerinde kuma değinme zımnında biricik hikâye kendisine ikrar edilir. Ancak koşa füru ayrımlı evlerde kalıyor ve bire müşterek sınıfa gidiyor ise dü hikâye kendisine ikrar edilir ve derslik karantinaya alınır.

Soru: Bir Kovid-19 olayının belirleme edilmiş yer aldığı sınıfta ibret sağlayan ve ekol haricinde riskli teması olmadığını tamlayan alan öğretmeninin ikinci hikâye olması yerinde elbette akıntı edilmelidir?

Cevap: Branş öğretmeninin dersteki peçe istimal vaziyeti sorgulanır, peçe kullanımının kurallara akla yatkın olması yerinde ikinci hikâye kendisine ikrar edilmez. Pozitif öğrencinin yer aldığı sınıfta geçmiş olaydan ahir 10 güneş zarfında öğrenciler ortada Kovid-19 olayı çıkması yerinde derslik karantinaya alınır. Ayrıca okuldaki öğretmenlerin değinme vaziyeti güzel değerlendirilmelidir.

Soru: Ailedeki Kovid-19 olayı zımnında DOĞRU temaslı bir hale sakıt öğrencinin karantinası elbette olmalıdır? Okula ne devir dönmelidir?

Cevap: Ailesinde Kovid-19 belirleme edilen öğrenci, DOĞRU temaslı ikrar edilir. Aile zarfında fazlalık hikâye ile değinme bitmeme etmiş yer aldığı düşüncesince ailenin elektrik süresi bitene denli evde kalır, bu sürenin böylelikle belirti gelişmezse beniz yüze öğrenime arka döner.

Soru: Kovid-19 fazlalık alan öğretmenin peçe kullanması bulunmayan ve ya akla yatkın değil, girmiş yer aldığı tamamı sınıflar karantinaya alınacak mı?

Cevap: Branş öğretmeninin kuralına akla yatkın peçe takmadığı vaziyette peçe kullanımının ters yer aldığı sınıftaki öğrenciler ortada 10 güneş zarfında geçmiş vakanın çıkması yerinde derslik karantinaya alınır.

Soru: 10 güneş zarfında sıfır fakat bire müşterek sınıfın içerisinde devamlılık sunma edecek biçimde PCR pozitiflikleri olması yerinde derslik karantinaya alınacak mı?

Cevap: Bu vaziyette ev ve ya ekol dışı DOĞRU yöre teması düşünülür, derslik karantinaya alınmaz. Sınıfın karantinaya katılması düşüncesince öğrenciler ortada 10 güneş zarfında 2 yahut üstünde Kovid-19 olayı saptanması gerekir.

Soru: talebe servislerinde 10 güneş zarfında ansızın çok öğrencide PCR pozitifliği saptanması durumunda, serviste mevcut öğrenciler dışında, fazlalık öğrencilerin bulunmuş yer aldığı sınıfların hepsi karantinaya alınacak mı?

Cevap: Tüm servisteki öğrenciler, çoban ve serviste vazifeli personel karantinaya alınır. Karantinaya tahsil edilen bu öğrencilerin sınıflarında 10 güneş zarfında ikinci Kovid-19 olayı çıkması yerinde derslik karantinaya alınır.

Soru: Aynı sınıfta öğrenciler ortada 10 güneş zarfında dü Kovid-19 olayı çıktığında DOĞRU temaslı kendisine belirlenen mektepli birlik aşılıysa izolasyona alınır mı yok ise okula bitmeme ederler mi?

Cevap: En az dü düze aşılı, akıbet 180 güneş zarfında rahatsızlığı geçirmiş yahut rahatsızlığı geçirdikten ahir devirde minimum müşterek düze telkih yaptırmış öğrenciler, DOĞRU temaslı olmaları yerinde esirgeyici önlemlere (maske kullanımı, şahıslar arası mesafe, hijyen) uyarak kişi semptomlarını da izleme ederek günce yaşamlarına ve beniz yüze öğrenime bitmeme edebilirler. Semptom gelişim göstermesi durumunda, semptomun ortaya çıkmış yer aldığı gün, gelişmemesi yerinde temasın 5'inci haset PCR testi yaptırırlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?