Sağlık

Sağlık Bakanlığı MHRS'nin çalışan kullanması düşüncesince il afiyet müdürlüklerine genelge gönderdi

Sağlık Bakanlığı, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin parasız memnuniyetini önceleyerek, çalışan kullanılması düşüncesince 81 il keyif müdürlüklerine genelge gönderdi.

Sağlık Bakanlığı MHRS'nin çalışan kullanması düşüncesince il afiyet müdürlüklerine genelge gönderdi
09-12-2021 15:07
Ankara

Sağlık Bakanlığından meydana getirilen açıklamaya göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzalı genelgede, doktor emek vermek cetvellerinin planlanması ve uygulanması, polikliniklerde randevulu araştırma süreçlerinin takibi, hizmete ulaşım hikayelerinde planlamanın hassasiyetle yapılması ve yürütülmesi mevzularına toprak verildi.

Genelgede, Bakanlığa değgin esenlik tesislerinde, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) kapsamında verilecek araştırma termin hizmetlerine değgin kökler ve esasların, "Merkezi Hekim Randevu Sistemi Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge" ile oluşturulduğu aktarıldı.

İl esenlik müdürünün, MHRS hizmetlerinin planlanması, yürütülmesi, denetlenmesi, raporlanması ve geliştirilmesinden mesul bulunduğu tamlanan genelgede, MHRS'ye değgin süreçlerin il esenlik müdürünün sorumluluğunda, amme hastaneleri başkanı ile yürütülmüş bulunduğu kaydedildi.

Genelgede, esenlik tesislerinde MHRS uygulamalarının planlanması, yürütülmesi, denetlenmesi, raporlanması ve geliştirilmesinden, doktor emek vermek cetvellerinin düzene girilmesinin sağlanması, izlem edilmesi, emek vermek cetvellerinin düzenlenmesi, randevulu hastaların termin saatinde araştırma olabilmeleri düşüncesince lazım tedbirlerin alınması, hastaların esenlik tesisinden ayrılmadan ilkin akıllıca tanıdık önceki araştırma ve arama randevularının verilmesine değgin süreçlerin planlanmasından da başhekimlerin mesul bulunduğu anlatım edildi.

"Randevulu araştırma yetenek artırımı sağlanmalıdır"

Genelgede, doktor emek vermek cetvellerinin planlanması, uygulanması ve polikliniklerde randevulu araştırma süreçlerinin takibinin, hizmete ulaşım ve parasız memnuniyeti açısından evleviyet oluşturduğu vurgulandı.

Sağlık tesislerinde çalışkan fariza fail hekimlerin, maaş emek vermek programlarının kalifiye halde planlanmasının önemine uyanıklık çekilen genelgede, esenlik hizmetlerine erişimi kolaylaştıracak şekilde, az sürede aşırı parasız bakılarak değil, münteşir poliklinik hizmeti planlanarak, randevulu araştırma kapasitesinin artırılması istendi.

Genelgede, şu maddeler sıralandı:

"Muayene süresi hekime ve ilişik branşın durumuna gereğince değişebildiğinden termin aralıkları en sansasyonel halde hekimlerimiz çeşidinden oluşturulmalı ve başhekimliklerimizce onaylanmalıdır. Kamuoyunda ruzname bulunduğu gibi, '5 dakikada ortak araştırma yapıldığı' şeklindeki söylentilere etken olacak uygulamalardan sakınılmalıdır.

MHRS'ye asal poliklinikler düşüncesince topu topu hekimlerin 30 günce tanımlı emek vermek cetveli olmalı, mevkut kendisine güncellenmeli ve sistemdeki görünürlüğünün 15 günün dibine düşmemesi sağlanmalıdır.

İhtiyaç duyulması şeklinde emek dışı poliklinik hizmeti sunulmalıdır.

MHRS verileri, İl Sağlık Müdürlükleri ve Başhekimliklerce izlem edilerek lazım tedbirler alınmalıdır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?