Dünya

Rusya'daki ticari faaliyetlerini askıya düzlük şirketlere Nestle, Philip Morris ve Sony de katıld

Gıda firması Nestle, esrar firması Philip Morris ve elektronik üreticisi Sony, Rusya'daki ticari faaliyetlerini askıya meydan firmalar listesine eklendi.

Rusya'daki ticari faaliyetlerini askıya düzlük şirketlere Nestle, Philip Morris ve Sony de katıld
10-03-2022 03:04
Washington

Merkezi İsviçre'de mevcut Nestle'den meydana getirilen açıklamada, Ukrayna'ya müteveccih saldırısının arkası sıra şirketinin Rusya'daki kapital yatırımının askıya alındığı bildirildi.

Şirketin Rusya'daki hepsi reklam faaliyetlerini de çekmiş olduğu tamlanan açıklamada, fakat ülkede esas besin ürünlerinin tedarikinin sağlanmaya bitmeme edileceği aktarıldı.

ABD'li Philip Morris'ten meydana getirilen açıklamada da hepsi dünkü mahsul lansmanları, inovasyon ve istihsal yatırımları müdahale Rusya'da planlanan yatırımların askıya alındığı duyuruldu.

Şirketin Rusya'daki istihsal operasyonlarını tasgir planlarını da devreye soktuğu tamlanan açıklamada, gelişmelerin izlenmeye bitmeme edileceği kaydedildi.

Daha evvel Rusya'daki film gösterimini durdurduğunu açıklanan Sony ise ülkedeki hepsi PlayStation satışlarını askıya aldığını bildirdi.

Şirketin mevzuya bağlı açıklamasında, hepsi yazılım ve tesisat sevkiyatlarının, Gran Turismo 7'nin lansmanı ve Rusya'daki PlayStation Store operasyonlarının askıya alındığı aktarıldı.

Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırıları bitmeme ederken, Rusya'daki ticari faaliyetlerini askıya düzlük yahut sonlandıran toptan firmaların sayısı da herhangi bir sabık gündüz artıyor.

Ülkedeki ticari faaliyetlerini askıya aldığını duyuran firmalar ortada sonuç yerine McDonald's, Starbucks, Coca-Cola ve Pepsi toprak alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?