Dünya

Rusya: NATO Rusya ile serbest istidatlı silahlı çatışmaya hazırlanıyor

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Fomin, NATO'nun, Rusya ile "geniş dirayetli silahlı çatışmaya hazırlanma" anlamında hedeflerinin bulunduğunu söyledi.

Rusya: NATO Rusya ile serbest istidatlı silahlı çatışmaya hazırlanıyor
27-12-2021 21:20
Moskova

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin, başşehir Moskova'da, ecnebi devletlerin askeri ataşeleri ile düzenlemiş yer aldığı brifingde, NATO'nun faaliyetlerini değerlendirdi.

NATO'nun, sonuç senelerde Rusya'yı tevkif anlamında adımlar attığını tamlayan Fomin, Rusya'nın, Soğuk Savaş'ın arkası sıra NATO ile etkileşim ihdas dair nice el teşebbüste bulunduğunu tabir etti.

Aleksandr Fomin, Rusya'nın, Batı sınırlarını silahsızlandırdığını ve Batı devletleri ile "yapıcı iştirak ilişkileri ihdas etmek için" gelişigüzel devir müheyya bulunduğunu savundu.

NATO'nun, Rusya ile muharebeye hazırlandığını vurgulayan Fomin, "NATO'nun askeri yapısında, Rusya ile faziletkâr yoğunlukta degaje kabiliyetli silahlı çatışmaya tedarik anlamında baştan hedefler konuldu." dedi.

Fomin, NATO'nun sonuç yıllardaki askeri stratejisiyle ait belgelerinde, Rusya'nın, örgütün güvenliğe müteveccih anne gözdağı deposu kendisine tanımlandığını aktardı.

NATO'nun gelişigüzel sene iri çapta 30 manevra düzenlediğine dikkati çekici Fomin, Doğu Avrupa'da kestirmece 13 bin NATO askerinin daim kendisine bulunmuş yer aldığı ve bu askeri birliklerinin kestirmece 200 tank, 400 zırhlı taşıt ve 30'dan çok tayyare ile helikoptere cemaat yer aldığı bilgisini paylaştı.

"NATO ile müzakerelere hazırız"

Aleksandr Fomin, Rusya'nın, ABD ile NATO'ya türlü asayiş garantileriyle ait teklifleri içeren 2 geçim taslağı ilettiğini belirterek, "Yapıcı istişarelerin yapılacağını umuyoruz. NATO'dan, tekliflerimize aceleci halde konkre karşılık bekliyoruz. Herhangi müşterek sürede müzakereleri başlatmaya hazırız." diyerek konuştu.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, 15 Aralık'ta, Rusya'nın türlü asayiş garantileri ile ait tekliflerinin, ABD ve NATO bölümüne iletildiğini açıklamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da ABD ve NATO'ya müteveccih teklifleri içeren dü ayrı geçim taslağını 17 Aralık'ta yayımlamıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?