Dünya

Rusya: Azovstal’dan sivillerin depar belgesi düzeni Kiev’e iletiliyor

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Mariupol’de Azovstal Fabrikası'ndan sivillerin depar belgesi düzeninin Kiev yönetimine iletildiğini bildirdi.

Rusya: Azovstal’dan sivillerin depar belgesi düzeni Kiev’e iletiliyor
22-04-2022 23:05
Moskova

Konaşenkov, Ukrayna’daki harpte Rus ordusunun eylemlerine bağlı açıklamalarda bulundu.

Mariupol’deki durumun normalleştiğini kail Konaşenkov, kentin sakinlerinin sokaklarda sakin gezebildiğini ve şehre insanca iane sağlandığını dile getirdi.

Azov taburu ile beraberce Amerika ve Avrupa ülkelerinden mevrut ecnebi yüklü savaşçıların Azovstal Metalürji Fabrikası branşında disiplin ortak biçimde çevrilmiş biçimde bulunduğunu tamlayan Konaşenkov, Ukraynalı silahlı güçlerin baş başa bulunduğunu tez etmiş olduğu avrat ve evlatların rastgele ortak yöne başıboş bırakılması taleplerinin görmezden gelindiğini tabir etti.

Konaşenkov, sivillerin Azovstal alanından depar belgesi düzeninin rastgele saatte bir, içerde mevcut güçlere bildirildiğini belirterek, “Bu bilgiler başkaca Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk eliyle Kiev diyetinin temsilcilerine de iletiliyor.” ifadelerini kullandı.

Konaşenkov, Azov taburunun ve ecnebi yüklü savaşçıların şayet yanlarında çırçıplak var ise ve onları tutu tutuyorsa bunun onları yıldırıcı bulunduğunu göstereceğini tabir etti.

Yüksek hassasiyetli füzelerle Ukrayna hedefleri vuruldu

Ukrayna’daki hedeflere müteveccih efdal hassasiyetli tabanca kullandığını vurgulayan Konaşenkov, “Bir gündüz içinde açıktan fırlatılan efdal hassasiyetli füzelerle 13 Ukrayna askeri unsuru vuruldu. 2 kumanda merkezi ve 11 sağlamlaştırılmış devlet bulunmayan edildi.” dedi.

Rus iklim operasyonel taktik birliğinin 26 askeri nesneyi vurduğunu aktaran Konaşenkov, Donetsk ve Harkiv bölgesinde iklim defans sistemi ile 3 insansız iklim aracının düşürüldüğünü bildirdi.

Konaşenkov, “Bugüne derece Ukrayna ordusuna ait, 140 uçak, 107 helikopter, 523 insansız iklim aracı, 258 iklim defans roket sistemi, 2 bin 458 tank ve zırhlı araç, 272 baş döndürücü namlulu roketatar, 1069 obüs ve havan topu topu topu, 2 bin 305 hususi askeri taşıt imha edildi.” biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?