Dünya

Rus televizyonunda savaş karşıtı pankart açan editör gözaltına alındı

Rusya'da neşriyat özne Kanal 1 televizyonunun enerjik yayını esnasında "savaşa hayır" mukayyet pankart açan Kanal 1 Editörü Marina Ovsyannikova toplumsal iletişim araçları hesabı üstünden yatığı açıklamada, Ukrayna'da yaşananların müşterek zeval bulunduğunu ve Rusya'n?

Rus televizyonunda savaş karşıtı pankart açan editör gözaltına alındı
15-03-2022 07:55

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları ülkede iri müşterek tepkiye bozukluk olurken, akıbet adına Rusya'da neşriyat fail ev Rusya hükümetine ilgili Kanal 1 televizyonunda 8 senedir editör adına etkin Marina Ovsyannikova, kanalın çalışkan neşriyat esnasında yaşanmış bulunan mücadelesi gıcırtı etmişti. Olayın peşi sıra gözaltına alınacağını bilici Ovsyannikova ise toplumsal iletişim araçları hesabından vakaya bağlı görüntülü açıklamada bulundu.

Ovsyannikova mesajında, "Ukrayna'da şuan yaşananlar müşterek kabahat ve Rusya agresif müşterek ülke. Bu suçtan hoppadak 1 can mesul ve bu can Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin. Benim annem Ukraynalı, babam Rus. Onlar tek devir yağı olmadılar. Boynumdaki kolye (Rus ve Ukrayna bayraklarının renklerinde) savaşın müşterek an geçmiş durması icap ettiğini ve karındaş halkların müşterek arada yaşayabileceğini simgeliyor. Ne efsus ki, akıbet zamanlarda Kremlin propagandası yaparak Kanal 1'de çalışıyorum ve deminden bundan aşırı utanıyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Rus karşı şef Alexei Navalny'den de bahseden Ovsyannikova, "Tüm bunların hâlâ acemi başladığı 2014 senesinde kelimesiz kaldık. Kremlin Navalny'yi zehirlediğinde tığ mitinglere gitmedik. Bu insanoğlu karşıtı diyeti sessizcesine izledik. Şimdi bundan sonra hepsi evren bizlere sırtını döndü ve torunlarımızda bu karındaş katili savaşının utancından kurtulamayacak. Biz Rus halkı düşünebiliyoruz ve zekiyiz. Bu çılgınlığı bloke etmek bizim elimizde. Mitinglere çıkın, tek şeyden korkmayın, hepimizi hapse atamazlar" dedi.

Ovsyannikova gözaltına alındı

Rusya'da yaşanmış bulunan bu protesto, ülkede iri müşterek şoka bozukluk olurken Editör Ovsyannikova, Rus polisi kabilinden gözaltına alındı. Polislerin, Ovsyannikova'yı Ostankino kolluk merkezinde tuttuğu öğrenildi. Rusya'da insanoğlu hakları dalında icraat örümcek OVD-Info sivil zabıta polis maşer kuruluşunun avukatları Dmitriy Zakhvatov ve Anastasya Kostova'nın ise, Ovsyannikova'nın avukatlığını üstlendiği belirtildi. Rusya'da çalışkanlık yayınlayan müşterek ayrıksı yapı bulunan Agora İnsan Hakları Grubu Başkanı Pavel Çikov ise, Marina Ovsyannikova'nın kolluk merkezinde tutulduğunu ve avukatlarla görüştürülmediğini açıkladı.

Öte taraftan Editör Ovsyannikova, Kanal 1 televizyonunun çalışkan yayınında sav sunucusu Ekaterina Andreeva'nın Rusya Başbakanı Mikhail Mişustin'in yaptırımların tesirini tahfif planlarından bahsetmiş olduğu sırada, gerisinde "Savaşa hayır! Savaşı durdurun, propagandalara inanmayın! Burada size asılsız söylüyorlar. Ruslar muharebeye karşı!" mukayyet müşterek pankart açmıştı. Ovsyannikova bire müşterek zamanda, "Savaşa hayır, mücadelesi durdurun" diyerek de motto atmıştı. Kanal ise mükemmel bu kâmil yayından çıkarak, ayrımlı müşterek sav görüntüsünü yayına vermişti. Eşinin de kanalda çalışmış olduğu öğrenilen Marina Ovsyannikova, protestosunun peşi sıra kanaldan ayrılmıştı.

Erhan Altıparmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?