Ekonomi

Rize-Artvin Havalimanı'nında sonuç durum: Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor

Rize-Artvin Havalimanının derya dolgusu düşüncesince planlanan 100 milyon titrem dolgunun 99 milyon tonu tamamlanırken, fevk çatı emek harcamaları ise tüm hızıyla sürüyor.

Rize-Artvin Havalimanı'nında sonuç durum: Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor
04-12-2021 10:38

Ordu-Giresun Havalimanı'nın arkası sıra bahir dolgusuna yapılacak Türkiye'deki ve Karadeniz Bölgesi'ndeki 2. hava meydanı olma durumuna ehil olacak Rize-Artvin Havalimanı projesinin yapım emekleri hız kesmeden devam ediyor.

Doğu Karadeniz bölgesi düşüncesince iri ehemmiyet haiz hava meydanı inşaatında planlanan 100 milyon tonluk dolgunun 99 milyon tonluk dolgu tamamlanırken, pist, terminal binaları ve çay yaprağı halinde olacak antre tagı ile bardak (çay bardağı) şeklindeki cihannüma de şekillenmeye başladı.

3 bin m. uzunluğu ve 45 m. genişliğe ehil olacak bulunan Rize-Artvin Havalimanı'nda 400 kamyon rastgele gündüz dolgu materyali taşırken, ayrımsız sürede ast kısımları dolguya uyarınca açılabilen ve bu sayede bekçi atışlar ile dolguyu meydana getiren 2 nüsha dolgu gemisi de 24 zaman gece gündüz çalışıyor.

Rize-Artvin Havalimanı'nın esirgeyici mendirekleri yapılırken planlanan 2 bin 500 nüsha blok, 4 bin 550 m. dalavere aşmasını düşürmek gayeli geçer not kronman duvarı ve 16 milyon 634 bin ton, mendireğin denize icra vekili akıntılı yüzünün en aut katmanında geçer not anroşman dolgusunun topu topu yapılarak yüzdelik 100'lük bitirme kaydedildi.

Toplamda 100 milyon titrem dolgu namına planlanan Rize-Artvin Havalimanı'nın meydana getirilen akıbet işlemler ile 99 milyon tonluk bölümü yapılarak yüzdelik 99'luk müşterek tamamlanma sağlanırken fevk yapıda ise uslu işçilikler sürüyor. VİP terminali ile terminal binası, çelim merkezi binası, uygulayım blok, bardak (çay bardağı) halinde ki kule, baş döndürücü kasıtlı bagaj, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tutkun ve istirdat istasyonu, ısı merkezi ile su kaynağı binaları, apron, antre arama binası üzere hayat alanlarının da bulunmuş olduğu 46 bin metrekarelik bölgede da fevk çatı emekleri devam ediyor.

Hasan Fehmi Demir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?