Sağlık

'Rinoplasti öncesi ve sonrası gribe dikkat'

Burun estetiği ameliyatının değme mevsimde yapılabileceğini tamlayan Doç. Dr. Erkan Soylu, “Kış aylarında yukarı teneffüs yolu enfeksiyonları ve gribal enfeksiyonlar ide konusudur. Ameliyattan önce geçit ağrısı, ateş, cisim kırgınlığı, iltihabi koku alma organı akıntısı

'Rinoplasti öncesi ve sonrası gribe dikkat'
29-12-2021 12:20

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü'nden Doç. Dr. Erkan Soylu, koku alma organı estetiğinde rastgele mevsimin pozitif yanları ve dezavantajı olabildiğini belirterek ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Soylu, senenin rastgele mevsiminde koku alma organı ameliyatı olunabildiğine dikkat çekerek, “Ancak rastgele mevsimin kendine uyarınca avantajları ve dezavantajları vardır. Örneğin; literatür cerrahi müdahale olanlar düşüncesince tatil, deniz, havuz, tarih kabil unsurlar ide konusu iken, kışın cerrahi müdahale olanlarda da soğuklar, fevk teneffüs yolu enfeksiyonları ve gribal enfeksiyonlar ide konusu olmaktadır. Kış aylarında cerrahi müdahale randevusu almış bulunan hastaların ameliyattan önce fevk teneffüs yöntemleri enfeksiyonu dair tetik olmaları gerekir. Hasta bulunduğu aşina kişilerle temastan kaçınılmalı ve son on devir hareketli ve şişko yerlerden beklenen evre ırak durulmalıdır. Aksi takdirde ameliyattan doğrudan önce tutulmuş müşterek gribal enfeksiyon dolayısıyla ameliyatınız ertelenebilir yahut silme olabilir. Ameliyattan önce geçit ağrısı, ateş, cisim kırgınlığı, yangılı koku alma organı akıntısı yahut dudak ve koku alma organı etrafında uçmuş çıkması kabil bağlam ameliyatın ertelenmesini gerektirebilir. Boğazda gıdıklanma, gıcık seçimi ferah öksürük, burnun transparan akıntısı kabil semptomlar acı ve cisim kırgınlığı ile bu arada değilse cerrahi müdahale düşüncesince bariyer değildir” niteleyerek konuştu.

"Ağız solunumu dolayısıyla boğazda kuruluşa yaşanabilir"
Burun ameliyatlarının çoğu kez ağrılı ameliyatlar olmadığını anlatım fail Doç. Dr. Soylu, "Hastalarımızın koku alma organı ameliyatlarından sonra en aşırı yakınma ettikleri madde koku alma organı tıkanıklığıdır. Ameliyattan ahir geçmiş dört devir çoğu kez koku alma organı kapanık evet ve dudak solunumu yapılır, bu da boğazda kuruluşa ve yanmalara etken olabilir. Bundan ötürü hastalarımızın ameliyattan ahir hafta itici algınlığı ve fevk teneffüs yöntemleri enfeksiyonu kapmamaları önemlidir. Aksi şekilde ameliyattan ahir geçmiş hafta az buçuk şimdi dayanıklı geçebilir. Fazla ziyaretçi ikrar edilmemesi, hastanın dinlenme etmiş bulunduğu göz sıcaklığının akla yatkın ve çakılı olması, havalandırılması, hastanın bakımını kendisi ve mümkünse hastanede namına refakat fail en yakınının yapması fevk teneffüs yöntemleri enfeksiyonu kapmamak namına hayır olabilir. Her şeye karşın cerrahi müdahale sonrası gribal enfeksiyon kapılması yerinde extra müşterek istenmeyen patron olmadıkça cerrahi müdahale sonrası maruz ilaçlar haricinde apayrı derman ihtiyaçı yoktur. Ameliyat sonrası ilkin geçmiş üç devir 38 dereceye vasıl acı inflamasyona ilişkin şekilde ortaya çıkabilir. Ancak 38 dereceyi güzeşte acı yerinde behemehâl hastalarımız doktoruyla irtibata geçmelidir. Bu boyut postoperative enfeksiyon yahut fevk teneffüs yöntemleri enfeksiyonu belirtisi olabilir. Bol hazır para tüketilmesi, burnun kalın pıtrak serum fizyolojik ile yıkanıp temizlenmesi ve dinlenme ile bu proses haydi haydi atlatılacaktır" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?