Spor

Rekortmen Şahika Ercümen başarısının sırlarını anlattı

Rekortmen Şahika Ercümen başarısının sırlarını anlattı
28-10-2021 12:56
Antalya

Başarısının gizemini ve rekora tedarik periyodunu AA muhabirine özetleyen Ercümen, ilkin başlangıçta umumi namına durum ağırlıklı, rekora denemesini yapacağı müddet yaklaştığında ise hâlâ baş döndürücü dalışa ve adaptasyona müteveccih antrenmanlar yaptığını söyledi.

Yeni yüz koronavirüs (Kovid-19) sürecinde kestirmece dü sene egzersiz yapmadığını, Kovid-19'a yakalandığını aktaran Ercümen, astım hastası namına Kovid-19'a yakalanmanın kendisini baş döndürücü korkuttuğunu dile getirdi.

"Suyun altını evim hissettiğim düşüncesince bu dereceler geliyor"

Tekrar egzersiz hazırlamaya başladığında "Spor hayatım bitti" diyerek düşündüğünü aktaran Ercümen, "Çok zordu lakin üzerinden beş altı egzersiz geçtikten sonraları çabucak uyarlanmış oldum ve en dobra derecelerimi en çelimsiz sürede elde ettim. Dalış, mental direnerek isteyip inanmayı mucip ortak branş. İnanmazsanız ve zihniniz buna müheyya değilse suyun altında o derece nefessiz durmak bedava değil. İnsan nefessiz kalınca ürkü olmakta lakin buna kendimi alıştırıp suyun altını evim hissettiğim düşüncesince bu dereceler geliyor." diyerek konuştu.

Ercümen, kadrosunun desteğinin baş döndürücü giranbaha olduğunu, suyun altında kendisini tek devir bekâr hissetmediğini kaydetti.

"Cumhuriyet'in 98. yılına ithafen kırdığım rekor baş döndürücü anlamlı"

Kırdığı akıbet rekorun ötekilerden değişik olduğuna dikkati çekici Ercümen, şu halde konuştu:

"Bu kategori, paletsiz halde ortak ciddiyet sebebiyle aşağıya indiğiniz ve kişi gücünüzle paletsiz, ipten dayanaklık etmek alarak, üst çıktığınız ortak branş. Bir asansörle inildiği düşüncesince hâlâ baş döndürücü koyu metrelere ağmak baş döndürücü bedava değil. Daha ilkin 110 metreyle rekor kırmıştım lakin bu paletsiz bulunduğu düşüncesince 100 mt. baş döndürücü iddialı ortak rakam. Erkekler ve hanımlar rekorlarının üstünde. Birleşmiş Milletler'in sudaki hayat savunucusu namına hava krizinin altının çizilmesi ve ülkemizin bayrağını savurmak açısından bu rekor benim düşüncesince baş döndürücü önemliydi."

Ercümen, değişik kategorilerde nice rekor kırdığını lakin Cumhuriyet'in 98. yılına ithafen kırdığı rekorun baş döndürücü manalı bulunduğunu ve kendisini bahtiyar ettiğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?