Dünya

Putin, Rusya’nın iklimin korunması düşüncesince kâffesi yükümlülüklerini hesabına getirdiğini söyledi

Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesinin iklimin korunmasına müteveccih arsıulusal çabalara çalışkan namına katıldığını, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ve Paris Anlaşması kapsamındaki tamamı yükümlülükleri adına getirdiğini belirtti.

Putin, Rusya’nın iklimin korunması düşüncesince kâffesi yükümlülüklerini hesabına getirdiğini söyledi
31-10-2021 16:19
Moskova

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İtalya’nın devir başkanlığında Roma’da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin ikinci gününde, "İklim değişikliği ve çevre" mevzulu oturuma devre içi katılarak müzakere yaptı.

Rusya’nın gayrı devletler kabil global ısınmanın negatif neticelerini yaşadığını vurgulayan Putin, ülkesinin çölleşme, arazi erozyonu ile huzur karşıya olduğunu, ilkin de sonsuz camit toprakların erimesinden düşünce duyduklarını tabir etti.

Rusya'daki averaj salname sıcaklığın global sıcaklıktan 2,5 kattan şimdi çabuk yükseldiğini vurgulayan Putin, sonuç 10 senedir ısınmanın az şimdi sıhhatsiz aşama arttığını, Kuzey Kutbu'nda ise istinas oranının şimdi faziletkâr bulunduğunu hatırlattı.

Putin, "Doğal namına memleketimiz iklimin korunmasına müteveccih arsıulusal çabalara deli dolu namına katılmaktadır. BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ve Paris Anlaşması kapsamındaki tamamı yükümlülüklerimizi adına getiriyoruz." dedi.

Sürekli namına limonluk gazı emisyonlarını kısıntı hususunda politikaları yaşama geçirdiklerini kaydeden Putin, ekonomide erke verimliliğini artırmak, yalıtım enerjisi endüstrisini çağcıllaştırmak ve arazi yağı üretiminden meydana gelen safi gürültü yağı lambası lambası emisyonlarını ıskat etmek nerede ise adımlar attıklarını da dile getirdi.

Rusya’da bağan karbonlu erke dalında kaydedilen gelişmelere ayraç fail Putin, çekirdeksel santraller, hidroelektrik santralleri, yel ve çağ enerjisi santralleri kabil ülkedeki karbon içermeyen kaynaklardan mevrut erke payının yüzdelik 40 olduğunu, en bağan karbonlu mahrukat bulunan saf gazın da buna karışma edilmesi şeklinde bu payın yüzdelik 86’ya ulaştığını söyledi.

Putin, "Bu, hayattaki en dobra göstergelerden biridir." dedi.

Uluslararası uzmanlara göre, Rusya’nın global dekarbonizasyon sürecinde önder devletler ortada arsa aldığını vurgulayan Putin, sonuç 20 yılda ülkenin ekonomisindeki karbon yoğunluğunun salname averaj yüzdelik 2,7 azaldığını aktardı.

"Rusya, 2060’a genişliğinde karbon emisyonunu sıfıra indirmeyi hedefliyor"

Rusya’nın en geç 2060'a genişliğinde karbon emisyonunu sıfıra indirmeyi hedeflediğini ve bunu üstlenme ettiklerini bildiren Putin, bunun birlikte Rusya’da katılmış limonluk gazı emisyonu kütlesinin Avrupa Birliği’nden şimdi az olmasını gelmek istediklerini belirtti.

Dünya camiasının çabalarını değme şeyden geçmiş en sansasyonel mekân projelerini desteklemeye odaklamasının ehemmiyetli bulunduğunu kail Putin, global istinas sorununu halletmek düşüncesince çabucak sürüm hacmini azaltmanın tam olmadığını, limonluk gazları emiliminin de artırılması icap ettiğini tabir etti.

Putin, bunun düşüncesince orman yönetiminin standardını iyileştirmeyi, ağaçlandırmayı çoğaltmayı ve acemi ekincilik teknolojilerini yaşama geçirmeyi planladıklarını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?