Dünya

Putin, Rusya Güvenlik Konseyi ile dehşet güruh gerçekleştirecek

Putin, Rusya Güvenlik Konseyi ile dehşet güruh gerçekleştirecek
21-02-2022 13:44
Moskova

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’nın doğusundaki durumun sonuç adım sinirli olduğuna ayraç ederek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bugün Rusya Güvenlik Konseyi ile dehşet ortak güruh gerçekleştireceğini söyledi.

Peskov, gazetecilere icra ettiği açıklamada, Ukrayna’nın Donetsk ve Lugansk bölgelerinde Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki alanda küsurat huzursuzluğa bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Ukrayna’nın doğusundaki gidişat dolayısıyla düşünce duyduklarına ayraç fail Peskov, “Durum sonuç adım sinirli ve şu anne genişliğinde tansiyonun düştüğüne ilişikli rastgele ortak ayraç görmüyoruz. Kışkırtmalar, bombardımanlar değişik yoğunlaşıyor ve bu tabii baş döndürücü dip ortak endişeye sebep oluyor.” gibi konuştu.

Peskov, Putin ile Amerika Başkanı Joe Biden ortada ortak müzakere ihtimalinin olduğunu belirterek “Bunu belki dışı görmüyoruz. Gerekirse, dü önder değme devir telefon yahut ferdî temaslara değişmeyen verebilirler. Bu onların sonucu olacak. Bu güruh mevki başkanlarının akıllıca görmesi biçiminde mümkündür.” dedi.

Putin’in bugün Rusya Güvenlik Konseyi ile dehşet ortak güruh gerçekleştireceğini bildiren Peskov, “Putin'in Rusya Güvenlik Konseyi ile gerçekleştireceği rutin değil, iri ortak güruh olacak. Putin’in de bu görüşmede hitabı bekleniyor.” niteleyerek konuştu.

Peskov, bahis konusu toplantının ne gündemle gerçekleştirileceğine ilişikli ayrıntı paylaşmadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?