Dünya

Polonya'da, Ukraynalı sığınmacıların sayısı 1.6 milyona dayandı

Rusya'nın Ukrayna saldırıları zımnında Polonya'ya sığınan mülteci sayısı 1 milyon 596 bini geçti.

Polonya'da, Ukraynalı sığınmacıların sayısı 1.6 milyona dayandı
12-03-2022 13:10

Rusya'nın Ukrayna'daki saldırıları 17. gününde bitmeme ederken, Ukrayna'dan bitişik devletlere mülteci akını da sürüyor. En baş döndürücü mülteci düzlük bitişik iklim Polonya'da Sınır Muhafız Teşkilatı (Straz Graniczna) bu sabahleyin icra ettiği açıklamada saldırıların gene buyana 1 milyon 596 bini fazla ferdin Ukrayna'dan Polonya'ya geldiğini duyurdu.

Gelenlerin çoğunluğunu, 18-60 gözyaşı arası adamların ülkeden çıkışının haram olması zımnında kadın, bebek ve yaşlılar oluştururken, sadece başşehir Varşova'ya mevrut Ukraynalı sayısının 230 bini bulmuş olduğu bildirildi. Öte taraftan Polonya İçişleri ve Yönetim Bakanı Mariusz Kaminski, Ukraynalı sığınmacıların hepsinin Avrupa Birliği (AB) topraklarında kanuni yerine durma etmeye hakları bulunduğunu söyledi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ile Ukraynalı sığınmacıların kabulü dair görüşmeler yaptığını bildiren Kaminski, şu anne denli Almanya'ya revan mülteci sayısının ise 100 bine yaklaştığını duyurdu.

İLGİLİ HABER
Rusya Mikolayivde onkoloji hastanesini erek aldı Rusya Mikolayiv'de onkoloji hastanesini erek aldı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?