Asayiş

Polisin dikkati, telefonla dolandırıcılığı sonuç anda önledi

Aksaray'da telefonla dolandırılmak üzereyken huzursuz halleriyle ve telefon görüşmesiyle polisin dikkatini çekici yurttaş akıbet anda dolandırılmaktan kurtarıldı.

Polisin dikkati, telefonla dolandırıcılığı sonuç anda önledi
01-10-2021 15:54

Edinilen bilgiye göre, Aksaray Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğünde adına etkin Cafer Z. (44), maaşından artırdığı parayla bankada repertuvar yaptı. 35 bin TL repertuvar yapınca dolandırıcı şebekelerinin ağına sakıt şehremaneti işçisi, kedini bilge ve müddeiumumi adına tanıtıcı kişi kabilinden aranarak üstünde haciz bulunduğu belirtilip bankadan dünyalık göndermesi istendi.

Ne yapacağını bilemeyen Cafer C., rahatsız hareketlerde bulununca ve telefon görüşmesiyle ortada vazifeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine ilişkin itimat timlerinin dikkatini çekti. Vatandaşın çözüm ve hareketlerinden şüphelenerek Cafer Z. ile mülaki kolluk ekipleri 35 bin TL dolandırılmak üzereyken yurttaşı sonuç anda kurtardı. Telefonu kapattıran kolluk memuru, vatandaşa vaziyeti açıklama ederken, dolandırıcılar polisin müdahalesini ayırt ederek bu kere Cafer Z.'nin evindeki eşini aramaya başladı. Polis ekipleri vatandaşın eşini de arayarak vaziyeti açıklama ederken, “Polis, savcı, bilge sizden dünyalık istemez, tek obje istemez” sanarak uyarılarda bulunmuş oldu ve hiç kimseye kapıyı açmamasını söyledi. Dolandırıcılık vakası polisin dikkati hakkında sonuç anda önlenmiş oldu.

Yavuz Akkan - Yasin Can
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?