Sağlık

PKU Aile Derneği Protein tüketemeyen PKU hastalarına desteğini sürdürüyor

PKU Aile Derneği Başkanı Deniz Yılmaz Atakay, 'Nadir Hastalıklar Farkındalık Ayı' kapsamında icra ettiği açıklamada PKU'lu (Fenilketonürili) bireylerin günce yaşamda yaşamış olduğu sıkıntılardan bahsederek, dirim boyu hususi ceninisakıt proteinli ürünler ile beslenmesi ge

PKU Aile Derneği Protein tüketemeyen PKU hastalarına desteğini sürdürüyor
17-02-2022 11:31

“Fenilketonüri (PKU) Hasta Yolculuğu 2021” araştırmasının neticelerini halkoyu ile paylaşan dernek, kart PKU'lu bireylerin ihtiyaçlarının maşer zarfında farkındalığını çoğaltmak kadar hazırlanmakta bulunan “Karşı Komşu” canlandırma filminin yapımını da gerçekleştirdi.

PKU Aile Derneği, protein tüketemeyen, içtimai dezavantajlı bulunan PKU'lu evlatların ve dirim boyu hususi sönümsüz topu topu bireylerin maşer zarfında mevcut olabilmesi düşüncesince çalışıyor. Dernek ayrıca, Türkiye genelinde PKU hastalığının farkındalığının çoğalması anlamında icraat yapıyor. Fenilketonüri (PKU) hastalığının bilinirliğinin çoğalması anlamında açıklamalarda mevcut PKU Aile Derneği Başkanı Deniz Yılmaz Atakay, “PKU rahatsızlığı 6 bin 600 bebekte ortak görüldüğü düşüncesince eşsiz emraz kategorisinde arazi alıyor. PKU tanısını düzlük bebek, sahn boyu az proteinli ürünler ile ve bire ortak sürede tıbbi formülalarla nemalanmak zorunda. Bizler de toplumumuzdan bu rahatsızlığı bilmelerini ve bu küçüklere dayanak noktası olmalarını istiyoruz” dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?