Dünya

Pentagon: Çin Rusya’ya tabanca desteği verirse bunun neticeleri olacak

ABD Savunma Bakanlığından fevk dozaj ortak yetkili, Çin’in Rusya’ya askeri materyal desteği vermesi yerinde bunun Pekin yönetimi düşüncesince neticeleri olacağını söyledi.

Pentagon: Çin Rusya’ya tabanca desteği verirse bunun neticeleri olacak
14-03-2022 21:54
Washington

Pentagon’da ortak ekip gazeteciye, Ukrayna-Rusya savaşına ilişikli değerlendirmelerde mevcut fevk düzem ortak yetkili, Rusya’nın operasyonlarının şişman seviyede yavaşladığını belirtti.

Rusya’nın Çin’den askeri gereç talebinde bulunduğuna ilişikli iddiaların hatırlatılması üstünde yetkili, “Bu mevzuda haberler gördük ve size elden bu mevzuyu baş döndürücü aşkın yakından izleme ettiğimizi söyleyebilirim. Yönetimden apayrı yetkililerin de tabir etmiş olduğu kabil Çin bu muharebede Rusya’yı gereç itibarıyla desteklerse bunun Çin düşüncesince neticeleri olacak.” dedi.

Çin’in şimdi önceki Batı'yı suçlayarak üstü boğunuk ortak biçimde Rusya’nın yaptıklarına icazet verdiğini tabir fail yetkili, askeri gereç desteği ait duyu değerlendirmesine girmeyeceğini fakat bu boyut da engelleme Çin’in savaşla ait pozisyonunu yakından izleme ettiklerini dile getirdi.

Rusya, Çin'den Ukrayna mücadelesi düşüncesince askeri donatı istedikleri iddialarını yalanlamıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, meydana getirdiği açıklamada, Rusya'nın Çin'den rastgele ortak iane almadan Ukrayna şehirlerinin mükemmel kontrolünü alabileceğini söylemişti.

Yavoriv üssüne saldırı

Rusya’nın hafta sonu Ukrayna’nın batısında toprak meydan Yavoriv askeri pedagoji bilimi merkezini tempo füzeleri ile amaç aldığını tamlayan yetkili, tahminî 24 füzenin fırlatıldığını ve minimum 7 yapının zedelenmek aldığını bildirdi.

Yetkili, bu saldırıda geberik ve dertli sayısını konfirmasyon edemeyeceğini tabir ederek “Şunu hamiş kılmak istiyorum; bizim değerlendirmemize mucibince bu füzelerin kâffesi derinlemesine menzilli bombalama uçaklarından Rusya iklim sektörü içerisinden fırlatıldı, Ukrayna iklim bölgesinden değil. Yine tabir ediyorum; bu saldırı, uçuşa haram semt fikrini savunanlar düşüncesince Ukrayna içinde uçuşa haram semt duyuru etmenin bu çeşit saldırılara huzur tek tesiri olmayacağına ilişikli ortak örnektir.” sanarak konuştu.

Yavoriv askeri pedagoji bilimi merkezinde ABD hükümetinin rastgele ortak kurumuna ilişikli kimsenin bulunmadığını vurgulayan yetkili, ABD yurttaşı rastgele birinin orada olup olmadığını ise bilmediğini ve bu üssün batıdan mevrut askeri yardımların gittiği toprak olmadığını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?