Dünya

Papa, Avrupa’da göçmenlere yönelik davranışları kınadı

Papa Francis, göçmenlerle ortak araya geldiği Yunanistan ziyareti kapsamında icra ettiği açıklamada, Avrupa'nın göçmenlere için uyguladığı milliyetçiliği kınadı.

Papa, Avrupa’da göçmenlere yönelik davranışları kınadı
05-12-2021 18:09

Papa Francis, Yunanistan'ın Midilli adasında geçtiğimiz sene coşkunluk çıkan Moria kampının adına meydana getirilen ve kestirmece 2 bin mültecinin yaşamış olduğu kampı görüşme etti.

Ziyareti kapsamında göçmenlerle müşterek araya mevrut Papa burada icra ettiği açıklamada, göçmenlerin politik propagandalar düşüncesince kullanıldığını tabir ederek, göçmenleri tecziye etmek yerine, göçün nedenlerine odaklanılması icap ettiğini belirtti. Mültecilerin girişinin engellenmesi düşüncesince sınırlara engel örülmesini eleştiren Papa, “Avrupa'da probleminin kendisini ilgilendirmeyen müşterek iş bulunduğunu kanıt edenler var, bu feci müşterek durum. Tarih bizlere ıvır zıvır çıkarların ve milliyetçiliğin sıkıntı neticeler doğurduğunu öğretti” ifadelerini kullandı.

Korona virüs salgınının, şişman zorluklarla mücadelede beraberce cereyan etmenin önemini gösterdiğini tamlayan Papa, hava değişikliği dair da buna benzeşim kimi işaretlerin olduğuna ilgi çekti. Papa göç dair ise kuma mücadeleye bağlı ıvır zıvır semboller bulunduğunu söyledi.

Papa savaşları, “insanların yapmak mecburiyetinde olduğu” konuşu anlaşmalar ile tabanca akışlarını sağlayıcı ve kişilerin ayrıksı müşterek yerde hâlâ güzel müşterek hayatı aramaya yönlendiren faktörler namına nitelendirdi. Salgın dolayısıyla göçün arttığını ve bunun da kırıklık ve hüsrana kez açtığını kaydeden Papa, müşterek değiş yaşanmazsa insanlığın kendini batan gemide bulabileceği dair risklerin bulunduğunu tabir etti. Papa, “Egomuzun çevresinde dönen bilge zihniyeti ve rastgele neticesinde etkileyen şahsi ve millî bencillikleri ortadan kaldıralım” dedi.
Ziyaretinde Papa'ya haremlik fail Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropolou ise, göç problemininin sadece Yunanistan'ın değil topu topu Avrupa'nın sorumluluğunda bulunduğunu söyledi.

Geçen ay Manş Denizi'nde Fransa'dan İngiltere'ye revan botun batması neticesinde 27 sığınmacı yaşamını kaybetmişti. Uluslararası Göç Örgütü, bu sene bin 650 ferdin Akdeniz'den ayrımlı devletlere geçmeye çalışırken kaybolduğunu açıklamıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?