Gündem

Pandemi sonrası adım atacak yer kalmadı

İstanbul'un yanı başlangıcında mevcut ve katıksız güzellikleri ile büyüleyen Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki Maşukiye, pandemi süreci sonra yerel ve ecnebi turistlerin akınına uğradı. Haftasonu alanda adeta adım atacak yer kalmadı.

Pandemi sonrası adım atacak yer kalmadı
27-09-2021 14:10

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, Saman Dağları'nın eteklerinde mevcut Maşukiye, pandemi sonra domestik ve ecnebi turistlerin akınına uğradı. Sonbaharın da gelmesi ile beraberce güzelliği ile büyüleyen Maşukiye, Ankara, İstanbul, Sakarya bilhassa edinmek neredeyse mekân illerden mevrut domestik ve Arap turistlerin uyanıklık odağı oldu. Günlük bütünlük dinlence gerçekleştirmek talip vatandaşlar, İstanbul'a 120 kilometre uzaklıkta mevcut Maşukiye sahasına adeta akış ediyor. Kayak merkezileri ile şita tatilcilerinin koyu kendisine yeğleme etmiş bulunduğu bölge, güzün da vatandaşlardan koyu uyanıklık görüyor. Doğa yürüyüşü, ATV turu, hatır gemisi yaparak doyasıya tevakkuf fırsatı bulan vatandaşlar, Sapanca Gölü manzarası eşliğinde tabiat ananın tadını çıkartıyor. Fotoğraf çekip ve öz tasrif fail domestik ve ecnebi turistler, bölgenin tabii güzellikleri ve ayrışık aktivitelerle adamakıllı sayaç geçirdiklerini söyledi.

“Pandemi çağında güçlü aşırı müşterek tomar uyanıklık var”
Bölgede mevcut müşterek işletmede etkin Ali Konkur, domestik ve ecnebi turistlerin koyu hevesi ile karşılaştıklarını belirterek, “Pandemi çağında güçlü aşırı müşterek tomar uyanıklık var. İnsanlar evde sıkıldı, şen soluk kabul etmek ve içtimai etkinlik gerçekleştirmek düşüncesince buralara geliyorlar. Biz de elimizden geldiğince misafirlerimizi burada ağırlamaya çalışıyoruz, inşallah mutlu edebiliyoruz. Araplar yeşil endüstrisi aşırı seviyor, bizim burada da yeşil ferah bulunduğu düşüncesince onlar düşüncesince elzem müşterek dinlence fırsatı. Bizim hazırlıklarımız ortada Osmanlı kostümlerimiz, papağanlarımız mevcut onları hazırladık. Kostüm ve papağanla beraberce fotoğraflarını çekiyor ve bu dobra anılarını ölümsüzleştiriyoruz. Haftanın yedi haset çokluk mevcut fakat hafta sonu değişik koyu olmakta zira haset bütünlük turlar da geliyor. Sadece Araplar değil domestik turistlerimiz de buraya geliyor” dedi.

“Ortadoğu'daki misafirlerimiz son basamak mutlu müşterek halde ayrılmaktalar”
Rehber Serdar Kamber ise bölgenin Ortadoğu'dan mevrut turistlerden koyu uyanıklık gördüğünü anlatım ederek, “Sapanca ve Maşukiye son 10 yılda emniyetsiz derecede bilhassa Ortadoğu pazarında müşterek patlama yapmış durumda. Tabi ki burada son 10 yılda meydana getirilen tesisler, yatırımlar, oteller ve seyyahlık bölgeler ve tanıtımlarımız yardımıyla emniyetsiz derecede müşterek arzu görmektedir. Sapanca ve Maşukiye bölgesinin güzellikleri, ormanları, şelaleleri ayrımsız sürede Kartepe'deki ski merkezleri buranın çekicilik bölgesi biçimine getirmiştir. Buraya mevrut Ortadoğu'daki misafirlerimiz son basamak mutlu müşterek halde ayrılmaktalar. Bizim taleplerimiz ortada yayıncı ki de değişik tomar envestisman ve tanıtımdır. Özellikle Katar, Kuveyt ve son 2 senedir dava yaşadığımız Suudi Arabistan'ı da sayarsak ve ilişkilerimiz düzeltirsek aşırı henüz dobra olur. Çünkü Ortadoğu pazarında Suudi Arabistan en müşterek tomar gezgin çektiğimiz diyar arasındadır. İki diyar vatandaşları kendisine koyu müşterek halde arzu var” niteleyerek konuştu.
Genellikle Ortadoğu turistlerine seslenme ettiklerini kail memur Yücel Ecevit, “Sezonun acemi başlaması dolayısıyla ufakta olsa düşüşler mevcut fakat koronanın tesiri henüz acemi gıcır geçmeye başladı. 3. dalavere eğer olmazsa işler elleme durumda. Buralara domestik ve ecnebi turistler aşırı müşterek tomar uyanıklık gösteriyor. Okulların açılması ile az buçuk azalma evet fakat sonra gine işler açıldı. İşler iyi, gezgin var, tığ de turistlere gereki merakı ve misafirperverliğimizi göstermemeye çalışıyoruz. Herkesi buralara gezmeye, görmeye, bembeyaz iklim almaya çağırma ediyoruz.

“Her 10 günde müşterek geldiğimizde kestirmece 70 gezgin getiriyoruz”
Irak'ta volta rehberi kendisine etkin Ali Salihi, turistlerle daima kendisine alana geldiklerini kaydederek, “Biz gelişigüzel 10 günde müşterek geçici getiriyoruz. Pandemi dolayısıyla insanoğlu evden sıkıldı ve buralara geldi. Irak'ta iklim aşırı ısıdam bulunduğu düşüncesince turistler aşırı elleme müşterek halde dinlence yapabiliyor. Akdeniz, Karadeniz turu bilhassa edinmek neredeyse gelişigüzel yere seyahatlerimiz gerçekleştirmekteyiz. Herkesi buraya bu dobra manzarayı görmeye çağırma ediyorum. Her 10 günde müşterek geldiğimizde kestirmece 70 gezgin getiriyoruz. Irak, Kerkük'ten getirdiğimiz hepsi turistler Türkçe biliyor ve konuşuyor. Biz elhak müşterek milletiz” biçiminde konuştu.

“10 devir henüz buradayız ve buradan boşanmak istemiyoruz”
Maşukiye'de dinlence gerçekleştirmek düşüncesince Irak'tan mevrut turistler ise alanı aşırı beğendiklerini anlatım etti. Bölgeden boşanmak istemediğini kail müşterek gezgin ise, “Biz Irak'tan buraya geldik. Burası aşırı güzel, söylence yiyecekleri mevcut ve gezilecek bölgeleri var. Ailem ve çocuklarımla buraya geldik. O genişliğinde dobra bölgeler mevcut ki gözümüz gönlümüz açıldı. 10 devir henüz buradayız ve buradan boşanmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Murat Kanber - Fehime Kartal

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?