Sağlık

Özge’nin koluna suni kemik yerleştirildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kolundaki kist zımnında ağır eyyam nâkil rüştiye talebesi Özge Ekşi, tiyatrodan elde edilmiş sağlık ve hayırseverlerin destekleriyle cerrahi müdahale oldu. Ameliyatın dobra geçmiş olduğu bildirildi.

Özge’nin koluna suni kemik yerleştirildi
01-03-2022 14:14

Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği, Bodrum'da kolunda kemik kisti hastalığı mevcut müşterek çocuğun otama harcamalarını istikbal etmek düşüncesince 2 ayrı temaşa oyunu düzenleme etmişti. Ameliyat düşüncesince muktezi bulunan 60 bin TL'nin 32 bin TL'si temaşa ve bağışlarla toplandı.

İlçedeki hususi müşterek sayrılarevi de cerrahi müdahale düşüncesince belirlenen paranın küsurat kısmından feragat ederek ameliyatı birleşen mal ile yapmayı bildirme etti.

Kolu bol müşterek yüklenmeyle kırılınca maraz ortaya çıktı

Ameliyat önceleri izah işleyen Özge Ekşi, kolunun evde bol müşterek yüklenme ile kırılması kararı rahatsızlığının ortaya çıktığını anlatım ederek “Kolum geçmiş defa ego evde otururken bol müşterek yüklenme kararı kırıldı. Hastaneye gittik, film çekildi. Kist bulunduğunu öğrendik. Kolum en küçük müşterek darbede kırıldığı düşüncesince cerrahi müdahale muktezi görüldü.” dedi.
“Kistte küçülme olmayınca ameliyata değişmeyen verildi”

Çocuğun babası Özcan Ekşi, ameliyatın gerçekleştirilmesi düşüncesince dayanak verici her insana teşekkürname ederek şunları dile getirdi:

“Bu yorgunluk intizar ile ortaya çıktı. Daha öncesinden rastgele müşterek endeks vermedi. Sürecin devamında kist küçülecek mi niteleyerek mahsus müşterek müddet izlem edildi. Fakat kistlerde küçülme olmaması sebebiyle ötürü ameliyata değişmeyen verildi ancak hastanelerde kolalama konulacak malzemenin tedariki dair başağrısı yaşanınca kılıç de bu süreçte bekleyivermek durumunda kaldık.”
Hastanenin Başhekim Yardımcısı Dr. Şahin Ünal, “Olması müstelzim ameliyatı gerçekleştiriyoruz. Hazırlıklarımızı tamamladık. Ameliyat dobra geçecek.” niteleyerek konuştu.
Operasyonda kist bulunan semt alınarak suni kemik eklendi. Dr. Barış Coşkun ve Dr. Salih Oktay çeşidinden meydana gelen ameliyat kestirmece 1 zaman sürdü. Ameliyatın kalburüstü geçmiş olduğu bildirildi.

Hamdi Yörür - Eren Ayhan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?