Asayiş

Otomobilini dolandırıcıya kaptırdı

Osmaniye'nin Kadirli ve Düziçi ilçesinde ilanda görmüş olduğu arabası sahiplerine ulaşarak kabul etmek istediğini tamlayan dolandırıcı, ayrımsız devir arabalara alıcı bularak güya kendininmiş kadar müşterek başkasına sattı. Dolandırıldığını anlayan makine malikleri sol

Otomobilini dolandırıcıya kaptırdı
12-11-2021 10:38
Kadirli ilçesinde önemsiz müşterek aşçı işletmeciliği işleyen Nurettin Bozan fiyatı 233 bin TL olan arabasını kıymak düşüncesince müşterek makine satı duyuru sitesine duyuru verdi. Kendisini bilirkişi çavuş şekilde tanıtıcı Ferhat Yılmaz angın insan ilandaki numarayı arayarak Nurettin Bozan'a ulaşıp arabası kabul etmek istediğini söyledi. Telefonla fiyatta anlaşan Ferhat Yılmaz, Nurettin Bozan'a kendisinin il haricinde bulunduğunu otomobilin satı işlemlerini söylediği yere tedricen oradaki insan ile yapmasını istedi. evvel makine sahibi Nurettin Bozan ile anlaşan Ferhat Y. hâlâ sonraları Kadirli ilçesindeki müşterek esnafı arayarak kendisinin satılık arabası bulunduğunu alıp alamayacağını sordu.

Gerçekte Nurettin Bozan'a ilişik olan 2016 manken ve 233 bin TL'lik makine esnaf ile 150 bin TL'ye anlaştı ve kuzeninin arabası az sonraları namına getireceğini söyledi. Ferhat Y, telefon ile hem müşteri üzere hem vandöz üzere insanları bağladı. Nurettin Bozan, Ferhat Y'nin söylediği yere arabası götürdü, satı işlemi düşüncesince notere revan dolandırıcının oyununa mevrut Nurettin Bozan, otomobilin devrini verdi.

Dolandırıcı ise 233 bin TL mülk göndermiş üzere Nurettin Bozan'a hesap belgesi gönderdi. Bu arada dolandırıcı anlaştığı 150 bin TL'yi ara bulucu sattığı insandan özlük namına göndertti. Hesabına mülk gelmediğini ve bankanın hakeza müşterek dekontu olmadığını anlayan Nurettin Bozan soluğu manşet karakolunda aldı. Tüm yaşamının birikimi bu makine bulunduğunu kail Nurettin Bozan, “Eşimle geceli gündüzlü demedik çalıştık, bu makine hepsi yaşamın birikimiydi. Onu da dolandırıcıya kaptırdık. Bu dolandırıcının bulunmasını istiyorum” dedi.

Yine adının Ferhat Y. bulunduğunu kail ayrımsız insan ayrımsız çağ Düziçi ilçesinde de ayrımsız yöntemle müşterek başkasının arabasını 165 bin TL'ye kendininmiş üzere apayrı birine sattı. Polis değme dü ayyarlık vakası ile dayalı sormaca başlattı.

Selçuk Şavran

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?