Sağlık

Op. Dr. Bülent Demir: '360 derece liposuction ile tepeden tırnağa değişin'

Halk ortada “yağ aldırma” yerine tanıdık liposuction, en baş döndürücü yaptırılan güzel duyusal işlemler ortada toprak alıyor. “360 derece liposuction” ise vücudunun beden bölgesindeki yağlardan birlikte tane birlikte operasyonla doğurmak isteyenlere uygulanıyor. Plastik R

Op. Dr. Bülent Demir: '360 derece liposuction ile tepeden tırnağa değişin'
06-12-2021 09:34

Operasyon üzerine bilim sağlayan Op. Dr. Bülent Demir, 360 derece liposuction”ın vücudunun beden bölgesindeki yağlardan yavrulamak arzu edenler düşüncesince akla yatkın birlikte cerrahi müdahale bulunduğunu belirterek, "Bu operasyonda vücut, tepeden dun akilane şekillendirilir. Çoğunlukla bediiyat amaçlıdır ve operasyonun maksadı akla yatkın adaylarda hastaya kum saati halinde birlikte fon vermek gayeli gerçekleştirilir” dedi.

"Karın düzleşir ego incelir"
Op. Dr. Bülent Demir, ameliyata gıdı bölgesininde arttırma edilebileceğini kaydederek, "Eğer gıdı dalında maslahat olmadan yukarı ve ast karın,sırt bölgelerine ve basenlere liposuction uygulanır.eğer mukteza ise kollara ve iç bacağa da arttırma yürütüm ayrımsız seansta yapılabilir.360 derece liposuction; karnın düzleşmesini, belin incelmesini ve kavisin ortaya çıkmasını, basen çıkıntılarının yuvarlaklaşmasını, yağ biriken bölgelerdeki buna benzeşim bediiyat hastalıkların giderilmesini sağlar. Özetle kol, bacak, karın, ten etrafı ve bellik sahasını toparlar. Vücudu değişik noktalarından incelten bu ameliyat, mükemmel anlamıyla ödeşme ve sıkılaşmış birlikte manzara kazandırır. Bu ameliyatta çoğu kez vaser liposuction yahut lazer yönteminden faydalanılır" dedi.

"Hastanın ten kütle indeksi 30'dan düşüt olmalı"
360 derece liposuction'ın şişmanlık tedavisi halinde algılanmaması gerektiği dair uyarıda mevcut Op. Dr. Bülent Demir, “Bu uygulamanın asliye maksadı kişiyi yok etmek değildir. Söz konusu harekât sadece diyalekt zayıflama uygulaması olup, baş döndürücü kilogram hastalığına hal getirmez. İdeal kiloda bulunmasına karşın henüz düzen bağı ve terbiyeli birlikte görünüme karşılaşmak isteyenlerde yeğleme edilir. 360 derece liposuction ameliyatının uygulanabilmesi düşüncesince hastanın ten kütle indeksinin 30'dan düşüt olması gerekir” diyerek konuştu. Dr. Demir, “360 derece liposuction kimlere uygulanabilir?” sorusuna da şöyleki cevap verdi: “6 ay yahut henüz etraflıca süredir ülküsel kiloda olan, 18 yaşını önceki ve deri elastikiyeti temiz şahıslara uygulanabilir. Tabii ki hastanın ameliyata yada anesteziye bariyer dokuma eden birlikte hastalığı da olmamalıdır.”

"Genel Anestezi altında yapılıyor"
Op. Dr. Bülent Demir, ameliyatın ne yapıldığını ise şöyleki anlattı:
"Bu pratikte VASER ve power asist liposuction kullanılmaktadır. Laser liposuction yeğleme edilirse, uygulamadan ilkin alanda mevcut yağlar lazer enerjisi sayesinde parçalanır. Vaser liposuction yönteminde ise yağ hücrelerinin parçalanması düşüncesince ultrasonik nağme dalgaları kullanılır. Ameliyat umumi duyum yitimi altında gerçekleştiği düşüncesince dert ve ateş vermez. Küçültülen yağlar kanüller aracılığıyla aspire edilir. Uygulamanın yapılacağı yerlere 3-5 mm'lik küçük kesiler yapılır. Ardından yağlar, terbiyeli kanüllerle çıkarılır."

"Beslenmeye ilgi edilmezse maruz yağlar arka alınabilir"
Ameliyat sonrası hastaların rejim ve antrenman yapmaları icap ettiğini tamlayan Op. Dr. Bülent Demir, ilgi edilmesi müstelzim hususlar üzerine ise "Kişinin 1 akşam hastanede kalması istenebilir. Operasyondan sonraları hastaya lastik verilmekte ve 1 ay süresince takması gerekir. Ayrıca ameliyattan sonraları meydana getirilen lenfa tefcir masajları fibrozisi önleyerek henüz bediiyat birlikte görünüme katkıda bulunmaktadır .Hasta akla yatkın birlikte rejim ve antrenman programı pratik etmelidir. Yaşam seçimi ve tagaddi düzeninde meydana getirdiği değişimleri temelli hâle getirmelidir. Aksi takdirde maruz yağların arka alınma riski mevcuttur. Elbette baştan kilogram alımı anca endamsız sürede kolaylıkla gerçekleşmez. Fakat bu ihtimalin de cezaevi arkası edilmemesi gerekir" diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?