Asayiş

Önce kızını kaçırmak istediler, sonra iş yerini basıp bütün ailesini darp ettiler

Gaziantep'te okuldan eve dönen 8'inci dershane öğrencisini kaçırma girişiminde bulundukları tez edilen şahıslar, görüngü hakkında çıkarlarını yakınma fail kızın babası, anası ve kardeşlerini iş yerini basarak darp etti. Şahıslar iş namına de tüfekle biberli ederken, g?

Önce kızını kaçırmak istediler, sonra iş yerini basıp bütün ailesini darp ettiler
29-09-2021 15:52

Olay, 13 Eylül 2021 Pazartesi haset Şahinbey ilçesi Yeditepe Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya layıkıyla 3 şahıs, okuldan çıkan 8. dershane talebesi 13 yaşındaki B.N.A.'yı yanında müddet strateji ederek kaçırmak istedi. Durumu ayırt fail ıvır zıvır kız, yanında iş namına sığınarak babası İsmail A.'yı aradı. Olay namına mevrut ata İsmail A., kızının anlattıklarından sonra kolluk ekiplerine şikayette bulundu.

13 yaşındaki kızı geçmiş strateji ettiler, sonra kaçırmak istediler

13 Eylül'de arabayla yanına mevrut 3 ad kabilinden kaçırılmak istendi, şüpheliler amacına ulaşamadı. B.N.A´nın ailesinin şikayeti dair gözaltına tahsil edilen 3 ad suçlamaları reddederek başıboş kaldı. 5 güneş sonra şüphelilerden 2'si kaçırılmak maksut B.N.A.'nın babası, anası ve kardeşlerini anahtar yıkama işi icra ettikleri iş yerinin uğrunda dövdü. Daha daha sonra iş namına tüfekle biberli açıldı.

Gözaltına tahsil edilen 2 çirkin adli arama gibi başıboş kaldı. Şikayet dair emek vermek başlatan kolluk ekipleri plakası belirleme edilen arabanın Erdinç D.'ye ilişik bulunduğunu belirledi. Çalışmalarını genişleten ekipler, Erdinç D. ile beraberindeki Cemalettin O. ve Halil A.'nın yerini belirleme ederek gözaltına aldı. Emniyette meydana getirilen sorgulamasında suçlamaları reddeden 3 çirkin ise başıboş bırakıldı.

İş yerini basıp aileye saldırdılar, düzenlilik kameraları saniye saniye kaydetti

Polis ekipleri kabilinden gözaltına alınıp sorguya çekilmelerini içerisine sindiremeyen kişiler Halil A. ile Cemalettin O., beş altı güneş sonra ata İsmail A 'nın iş yerini bastı. Şüpheli şahıslar, büro önündeki ata İsmail A. ile benzeri ve 2 çocuğuna tekme, tokat ve büro önündeki yazboz tahtası sandalyeler ile saldırdı. O anlamış olur ise iş yerinin düzenlilik kamerasına saniye saniye yansıdı. Olayın arkası sıra sahneler ile baş başa polise başvuran İsmail A., şahıslardan şikayetçi oldu.

Şahıslar başıboş kaldı, İsmail A.'nın büro kurşunlandı

Gözaltına tahsil edilen şüpheliler şahıslar, kendilerine bühtan atıldığını ve bundan dolayı aile ile tartıştıklarını söyledi. Emniyetteki işlemlerinin arkası sıra adliyeye irsal edilen şüpheliler, adli arama gibi başıboş bırakıldı. Serbest bırakılan ve öfkesi dinmeyen şahıslar, bu defa de aileye ilişik iş namına tüfekle biberli etti. Saldırıda bağlı bulunan iş namına ve tarafındaki yanında bambaşka iş namına aşırı sayıda absürt sadme etti. Yaşanan olayın arkası sıra yanında defa şimdi polise başvuran İsmail A., şimdi geçmiş kızını kaçırmaya etkin kişiler kabilinden şikayetini arka çekmesi düşüncesince zılgıt edildiğini ve kurşunlama vakasının da delik dağı verilmesi düşüncesince ayrımsız kişiler kabilinden mamul olabileceğini anlatım etti.

Saldırıya uğrayan ata o anları anlattı

Olayın arkası sıra açıklamalarda mevcut ve yaşadıkları vakası özetleyen İsmail A., "Bundan 20 güneş geçmiş 13 yaşındaki 8. dershane talebesi bulunan kızımı kaçırmaya çalıştılar. Biz de fenomen sonrası polise bilgelik verdik, müracaatta bulunduk. Aracın plakalarını filan verdik. Sonrasında kişiler bulunmuş oldu ancak müddeiumumilik şahısları başıboş bıraktı. Olaydan 10 güneş sonra ise gine kızımı kaçırmaya çalıştılar. Sonrasında kılıç gine müracaatta bulunduk ve yakınma ettik şahısları. Bu vakalardan sonra yakınma ettiğim düşüncesince kişiler dükkanımızı bastı, bizi darp ettiler. Gecenin yanında ½ si iş yerimizi kurşunladılar. Saldırı vakası alıcı kayıtlarında da mevcut zaten. İki ad geliyor işyerimize, kılıç de ailece işyerindeydik. Geldiler işyerimize saldırdılar, bizi darp ettiler. O tam gürültü ettik, bizlere sıradan yanında başağrısı verdiler.

O vakadan 2 güneş daha sonra gecenin yanında ½ si iş yerimizi kurşunladılar. Bu şahısların benimle, ailemle alıp veremediği nelerdir bilmiyorum. Ben buradan Savcı beye, itimat müdürüne, valimize sesleniyorum. Bu olayın araştırılması gerekiyor. Bu vakası çözmeleri gerekiyor, bunu arzu ediyoruz. Bu kişiler bozukluk ve ne düşüncesince bana ve aileme saldırıyorlar, benle yanında alacakları verecekleri yok. Sıkıntıları bensem benle uğrasınlar ancak benim ailemi şen bıraksınlar. Olay esnasında kafama iskemle ile vurdular, kollarımda yaralar oluştu. Eşimi darp ettiler, çocuklarımı darp ettiler. Doktor tutanağı aldık. Gerekli evrakları da emniyete konfirmasyon ettik" dedi.

"Beni kaçırmak istediler, aşırı korktum"

Olayın mağdurlarından bulunan ve şahısların kendisini kaçırmaya çalıştığını özetleyen 13 yaşındaki 8. dershane talebesi B.N.A ise yaşadıklarını anlatarak, "Beni dü defa kaçırmaya çalıştılar. En son ekol çıkışı beni yanında arabanın strateji ettiğini hissettim. Yolumu değiştirdim ancak takibe bitmeme ettiler. Fotoğrafımı çekmeye çalıştılar. Sonra da beni babama götüreceklerini söylediler ve otomobile izafe etmek istediler. Korkup kaçtım. Sonrasında yanında iş namına sığındım. Orada babamı arayıp hali söyledim. Babam da olduğum yere geldi. Polise şikayetçi ettik. Sonrasında da babamın iş namına gelmiş olarak hepimize saldırdılar. O vakadan sonra aşırı korktum. Bu sebeple akla yatkın aklık okula gidemiyorum. Bu olayın çözülmesini istiyorum" diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?