Asayiş

Önce çaldı, sonra şikayetçi oldu

Diyarbakır'da ortak perukar dükkânı dükkanının iklimleme cihazı hortumlarını devir saatlerinde arakçı haydut pişkinliğiyle pes dedirtti. Hırsızlık özne insan pres hak sahibinden şikayetçi oldu.

Önce çaldı, sonra şikayetçi oldu
01-11-2021 10:23
Olay, geçtiğimiz günlerde Yenişehir ilçesi Ofis semtinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Bilal Daş'a ilişik ortak perukar dükkânı dükkanında iklimleme cihazı hortumlarını ve kablolarını şems zamanı çalmaya etkin G.G. (25), çıkarttığı seslerle pres sahibinin dikkatini çekti. Kameradan çevreye icra vekili pres sahibi Bilal Daş, iklimleme cihazı motorunun çevresinde birinin bulunduğunu ayırt etti. Koşarak şahsı ele geçiren Daş, iklimleme cihazı hortum ve kablolarını söktüğünü ayırt etti. Şahsı yakalayarak polisi arayan Daş, hırsızı polislere tasdik etti.

Gözaltına alınarak karakola götürülen şahıs, nadim bulunduğunu dile getirmesiyle pres sahibi şikayetinden vazgeçti. İş namına dönen Daş, manşet ekipleri kabilinden aranarak şahsın kendisinden şikayetçi bulunduğunu duyar duymaz şoka uğradı. Karakola revan Daş, G.G.'yi zedelenmek etmiş olduğu iddiasıyla ifadesi alındı.

İşletmeci, şahsın kaçmaya çalışmış olduğu düşüncesince yere yatırdığını ifadesinde toprak vererek G.G.'den vazgeçmiş olduğu şikayetinin bitmeme ettirilmesini ve şahıstan şikayetçi bulunduğunu söyledi. Çıkarıldığı mahkemelerce henüz geçmiş de teftiş serbestliği bulunan kişi G.G., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Ben şikayetten vazgeçtim, o şikayetçi oldu”

İşletme sahibi Bilal Daş, meşhut suç yakaladığı şahsın pişmanlığını dile getirmesinden ötürü şikayetinden vazgeçtiğini ancak karakoldan menfaat sokak şahsın kendisinden şikayetçi bulunduğunu ve bu vakaya şaşırdığını kaydetti. Daş, “Hafta içi sabahleyin saatlerinde iş yerimde kahvaltı yapıyordum, güçlü sesleri geldi. Güvenlik kameralarından bakalım dedik, alıcı kayıtlarına bakarken o esnada iklimleme cihazı motorlarının parçalarını sökmeye çalışıyordu. O esnada bizde geldik buraya, hırsızı yakaladık ve yere yatırdık. Polisi aradık, geldi araştırmalarda bulunmuş oldu sonra, kelepçesini takarak karakola götürdü. Sonra ego de karakola geçtim,

karakola geçtikten sonra çocuğun denetimli serbestliği varmış, onu öğrendik ve nadim da bulunduğunu söyleyerek yalvardı yakardı. Şikayetçi olmayacağız dedik, henüz sonra manşet beni aradı, bebek senden şikayetçi olmakta dedi. O şikayetçi olunca mecburen tığ de şikayetçi olduk. Biz şikayetçi olunca doğrudan denetimli serbestliği olduğu için ötürü bire ortak şems cezaevine girdi.

Polis gelene derece onu tığ burada mecburen kaçmasını engel olmak düşüncesince yere yatırdık. O da 'beni zedelenmek etti' demiş, zedelenmek tutanağı almış ve bizlerden şikayetçi olmuş. Yani hırsızı yakalayınca bizlerden şikayetçi oluyorlarmış, ki şaşırmaz ki hakeza ortak duruma. Bir kez henüz iklimleme cihazı motorlarını sökmeye gelmişlerdi, yek ortak obje yapamadan gitmişlerdi. Sesleri duyan komşular sağlıklı olsun, bağırıp çağırmışlar, onlar gitmişlerdi. İlk kez başımıza geliyor hakeza ortak olay. Hele ki şikayetçi bulunan ortak eşkıya bu herhalde her insanın başına gelmemiştir niteleyerek düşünüyorum” dedi.

Murat Başal

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?