Dünya

Omicron mutasyonuyla enfekte olanların hastanede tedavi görme riski yüzde 70 daha az

İngiltere'de meydana getirilen müşterek araştırmada, Covid-19'un Omicron mutasyonuyla enfekte olan şahısların hastanede tedavi görme riskinin virüsün öbür mutasyonuyla enfekte reşit şahıslara göre yüzde 70'e denli daha az bulunduğu belirtildi.

Omicron mutasyonuyla enfekte olanların hastanede tedavi görme riski yüzde 70 daha az
24-12-2021 02:14

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) kabilinden meydana getirilen açıklamada, Covid-19'un Omicron mutasyonuyla enfekte olan kişilerin, Covid-19'un Delta ve benzeşim mutasyonlarıyla enfekte olan şahıslara nazaran hastanede tedavi görme riskinin yüzde 70'e derece az bulunduğunu açıkladı. UKHSA, Omicron mutasyonu ile enfekte olan ortak ferdin acile kaldırılma riskinin yüzde 31-41 daha az olduğunu, hastanede tedavi görme riskinin ise yüzde 50 ila 70 daha az bulunduğunu belirtti.

Omicron güçlendirici aşıların tesirini azaltıyor
Omicron mutasyonu tanıdık şahısların ağırbaşlı semptomlar ihya ihtimalinin virüsün öteki mutasyonlarına layıkıyla ehemmiyetli seviyede daha ceninisakıt bulunduğunu aktaran UKHSA, fakat Omicron mutasyonunun güçlendirici aşıların etkinliğini azaltabileceğini açıkladı. Yapılan araştırmada, Omicron mutasyonunun, Covid-19 aşısının 3'üncü dozu kendisine da tanıdık güçlendirici aşıların etkinliğini aşıdan ahir 10'uncu haftada azalttığı ortaya çıktı.

Omicron 40 yaşın altındaki şahıslarda daha yaygın
Araştırmada, Omicron vakalarının genellikle 40 yaşın altında görüldüğü, alevli illet ihya ihtimali daha erdemli olan 60 gözyaşı üstü şahıslarda ise Omicron mutasyonunun daha az âşık bulunduğu belirtildi.
UKHSA ayrıca, Omicron mutasyonuyla enfekte olan şahısların yüzde 9,5'inin daha ilk Covid-19'a yakalandığını aktardı.

Omicron ile enfekte olanların yüzde 74'ü dü düze aşılı
UKHSA'nın akıbet verilerine göre, 20 Aralık itibarıyla 132 isim Omicron mutasyonu dolayısıyla hastanelerin acele servislerine kaldırıldı. Verilere göre, hastaneye kaldırılan hastalardan 17'si güçlendirici aşılarını almış kişilerden oluşurken, yüzde 74'ü dü düze aşılı, yüzde 27'si ise telkih sıfır kişilerden oluştuğu belirtildi.

Omicron mutasyonunun şu anda Birleşik Krallık'ta en erdemli görüldüğü yerler ortada yüzde 90,2 ile İngiltere'nin başkenti Londra, yüzde 80 ile İngiltere'nin şark bölgesinin arazi almış bulunduğu belirtildi.

UKHSA CEO'su Dr. Jenny Harris icra ettiği açıklamada ise, "Son analizimiz, Omicron mutasyonu belirleme edilen kişilerin, virüsün öteki mutasyonunun belirleme edilmiş bulunduğu şahıslara oldukça daha ceninisakıt ortak hastaneye yatış riski altında olabileceğine ilişkin atılganlık donör ortak çevir sesi gösteriyor" ifadelerini kullanarak, "Bunlar er verilerdir ve bu bulguları müzaheret etmek düşüncesince daha aşkın araştırmaya gerekseme vardır" dedi.

Omicron fenomen sayısı 90 bini aştı
UKHSA ayrıca, yurt genelinde 16 bin 817 acemi Omicron olayının belirleme edildiğini bildirerek, bütün Omicron fenomen sayısının 90 bin 906'ya ulaştığını aktardı.

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?