Asayiş

Okulu kapısını kapatan kız öğrenciye müdahale eden müdüre dayak

Antalya'nın Manavgat ilçesinde mevcut Hacı Şayeste Mustafa Güneş Ortaokulu Müdürü Mehmet Bayram, ekol depar belgesi kapısını kapatan kız öğrenciye müdahalesi sonrası kızın ağabeyi kabilinden tartaklandı. "Sen kimsin ki bana bağırıyorsun" deyip ayrılan kız öğrenci iddia

Okulu kapısını kapatan kız öğrenciye müdahale eden müdüre dayak
31-12-2021 16:34

Olay, terbiye sendikaları kabilinden kınandı. Konu ile ilgilendiren matbuat açıklaması özne Eğitim Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, “Eğitimcilerin ortak daha şiddetin kurbanı olmaması düşüncesince caydırıcı ahkâm içeren yasalı ortak organizasyon hemen yapılmalıdır” dedi.

“Caydırıcı müdahale yapılmadığı düşüncesince senelerdir meydana geliyor”

Eğitim Sendikaları namına matbuat açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Side Mahallesinde mevcut Hacı Şayeste Mustafa Güneş Ortaokulu Müdürü Mehmet Bayram'ın ekol çıkışında yığılışma olmasın, yağmurlu havada öğrenciler ıslanmasın sanarak uyardığı öğrencilerden birisinin haricen çağırdığı abisinin ekol müdürüne saldırdığını belirterek “Şahıs kaşı oluşturulan müdürünü yumruklamaya bitmeme ediyor. Öğretmenlerin araya girmesiyle ekol müdürü saldırgandan kurtuluyor. Daha sonradan jandarmaya çav verilmesi hesabına agresif gözaltına alınıyor, ekol müdürü ise Side'de mevcut ortak hastanenin aceleci servisine götürülerek kaşına terzilik atılıyor. Saldırgan da tanıklarla bu arada Side Jandarma Komutanlığı'na ifadesi kırılmak kıl payı götürülüyor. Bu hüküm ve zedelenmek olayı, müstelzim önlemler alınmadığı, caydırıcı yasalı tensikat yapılmadığı düşüncesince senelerdir meydana mevrut lakin sayısını unuttuğumuz saldırılardan hoppadak biridir. Yürüttükleri mesleğin içsel karşılığı bulunan saygının baş döndürücü görüldüğü, aday taciz, saldırı, darp, silahla cerh kabilinden olayların sıradanlaştığı, maatteessüf kanıksandığı ortak devri levent boylu süredir yaşıyoruz” dedi.

“Öğretmenler kurtardı”

Havanın yağışlı olması nedeniyle, servisler ve velilerin dipdam girebilmeleri düşüncesince aut güçlü kapıyı açtırdığını tamlayan Hacı Şayeste Orta Okulu Müdürü Mehmet Bayram, “Bu tam zil çaldı. talebe çıkışını kapatan öğrenciler vardı. Bu öğrenciler uyarılarım hesabına kapıyı baştan açtı. Bu tam ortak kız evladı geldi ve kapıyı kapatarak dostlarının çıkmasını engelledi. Kız öğrenciden kapıyı açmasını istedim, kolundan yakalayıp çektim ve kapıyı açtım. Kız evladı bana dönerek ‘Sen kimsin de bana bağırıyorsun' dedi. Gitmesini söyledim. Gitti ve 5 dakika sonradan abisi bulunduğunu öğrendiğim şahısla beraberce arka geldi. kişi sağlık gelmez bana sövme yazar alnıma stoper ortak şeyle vurdu. Öğretmen ihvan gelip elinden beni kurtardı” halinde konuştu.

“Öğretmeni zedelenmek eden şahıs, adliyeye çıkacak”

Okul Müdürü hastaneye tedricen tedavisini yaptırdıktan sonradan Side Jandarma Karakoluna tedricen şikayette bulunurken zedelenmek etmiş olduğu tez edilen ve jandarma kabilinden gözaltına tahsil edilen D.S.'nin çağ Manavgat adliyesine gönderme edildi.

Suçlanan ağabey: "Kendimi savundum"

Okul Müdürünü zedelenmek etmiş olduğu iddiasıyla jandarma kabilinden gözaltına tahsil edilen ve jandarmadaki işlemlerinin peşi sıra adliyeye gönderme edilen D.S., tez edilenlerin tümüne itiraz ettiğini belirterek, “Ben okula hoppadak kız kardeşimi almaya gittim. Karakolda adını öğrendiğim müdürü kız kardeşimi zedelenmek ederken gördüm. Olay alegori gittiğimde bire ortak tepkiyi bana da gösterdi. Beni de zedelenmek etmeye kalktı. Ben de nefsi savunma şekilde kendimi savundum” dedi.

Arif Kaplan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?