Asayiş

Öğretmeni tarafından darp edilen öğrencinin babası: 'Bizi yalnız bırakmayın'

Aksaray'da öğretmeni tarafından boğazı çekinerek darp edilen öğrencinin babası Duran K., "Bizi yalnız bırakmayın. Ben bu psikolojiden doğurmak istiyorum” dedi.

Öğretmeni tarafından darp edilen öğrencinin babası: 'Bizi yalnız bırakmayın'
23-12-2021 16:59
Aksaray'ın Ortaköy ilçesinde mevcut Şehit Salih Aksu Ortaokulu'nda 14 Aralık'ta talebesi T.K.'nın boğazını sıkarak darp fail Ali Rıza Y.'nin öğrencisine uyguladığı şiddet, okulun asayiş kamerasına yansıdı. Oğlunun darp edildiğini salık meydan baba Duran K., çocuğunu Ortaköy İlçe Devlet Hastanesine götürerek yoklama ettirdi. Çocuğuna 10 güneş iş göremez tutanağı meydan baba Duran K., Ortaköy Cumhuriyet Savcılığında kabahat duyurusunda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa tahsil edilen dayakçı öğretmen, çıkarıldığı mahkemece adli arama gibi başıboş kaldı.

"Bizi yalnız bırakmayın"

Dayakçı öğretmenin başıboş kalmasına kamuoyundan tepkiler gelirken, evvel el alıcı karşısına çıkan Baba Duran K., psikolojilerinin bozulduğunu dile getirerek, “Bizi yalnız bırakmayın. Gereği yapılsın, ne gerekiyorsa yapılsın bu öğretmene. Bugün benim çocuğuma oldu, erte başkasının çocuğuna olmasın. Ben bu psikolojiden yavrulamak istiyorum. Söyleyeceklerim bu kadar” dedi.

Dayakçı öğretmenin torununa huzur icra ettiği şiddetin asayiş kamerası görüntülerini izleyen ata Selahattin K., “Olayları izledik kameradan. Kanımız dondu, kısaca psikolojimiz bozuldu. Çocuğun elhak psikolojisi sinirli şu durumda, onun düşüncesince cezalandırılmasını istiyoruz. Yasal yoldan her neyse müstelzim cezalar verilsin. İsteğimiz bu, bambaşka ne diyeyim” diyerek konuştu.

Vatandaşlardan tepki

Olayın duyulmasının arkası sıra da ekol çevresindeki yurttaşlar ve esnaflarda bir hale tepkime gösterdi. Vatandaşlardan Evliya Çetin (46), “Türkiye genelinde küçüklere likidasyon olmasını istemiyorum. Biz o evlatları ne düşüncesince gönderiyoruz? Eğitim alması düşüncesince gönderiyoruz. Ben hakeza ortak şeyi Türkiye'nin tek durumunda gitmek istemiyorum” dedi.

Bilal Çelik (50) ise “Ortaköy'de öğrenci ve sarıklı ortada hakeza ortak fenomen yaşandı. Biz istemiyoruz hakeza ortak şey. Bugün bu çocuğa, erte bizim çocuklarımıza. Bununla yetkililerin ilgilenmesini istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'na denli iletilsin bu şeyler. Bunlar dobra şeyler değil tabii. Bu öğretmenin açığa alınmasını istiyoruz. Tamamen görevden uzaklaştırılmasını istiyoruz” diyerek konuştu.

Mehmet Kocagöl (34) de “Yetkililere şurası bildirmek istiyorum. Böyle ortak sarıklı yetişmemesi lazımdır. Sanırım kamuoyundan da duyduğuma uyarınca bu öğretmenin ortak numara vakası değilmiş. İki üç posta olmuş. Erzurum'da da olmuş. Büyüklerime şurası erişmek istiyorum. Biz oraya bebek gönderiyoruz okusun diyerek ancak bu eş televizyonda da gördüğüme göre, tepme tokat evladı dövüyor. Savunmasız ortak insan karşısındaki ortak çocuk. Çocuk herhangi ortak şeyi yapabilir. Büyüklerimiz görevden de alsınlar, icabında hapse de atsınlar” dedi.

Yavuz Akkan

İLGİLİ HABER
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdudan öğrencisini darp fail öğretmene bağlı açıklama Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'dan öğrencisini darp fail öğretmene bağlı açıklama
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?