Asayiş

Oğlunu PKK’dan kurtardı, şimdi askere gönderecek

Diyarbakır'da yıldırı örgütü PKK çeşidinden kaçırılan evlatları düşüncesince HDP il binası uğrunda habitat eylemi başlatan annelerden Ayşegül Biçer, dokunmabana hastası bulunmasına karşın verdiği uğraş ile 3 ay geçmiş PKK'nın elinden kurtardığı oğlunu askere atm

Oğlunu PKK’dan kurtardı, şimdi askere gönderecek
15-11-2021 21:59
Diyarbakır'da Ayşegül ve Rauf Biçer çifti, yıldırı örgütü PKK kabilinden 4 sene evvela 16 yaşlarındayken kaçırılan oğlanları M.B. düşüncesince 3 Eylül 2019'da HDP il binası önündeki nesil nöbetine katıldı. Biçer çiftinin eylemi sürdüğü tam oğlanları yıldırı örgütü PKK'nın tahaffuz dallarından kaçarak asayiş güçlerine teyit oldu. 3 ay evvela yıldırı örgütü PKK'dan kaçarak ailesine munsap M.B., yurtsal vazifesini gerçekleştirmek düşüncesince müracaatta bulundu. M.B. askere gitmeden evvela ailesi asker kınası düzenleyerek eline kına yaktı. Elazığ Caddesi üstündeki Öğretmenevi'nin kafesinde planlı etkinlikte evlatları yıldırı örgütü PKK kabilinden ancak dağa kaçırılan aileler de çifti bekâr bırakmadı. Kına önceleri gazetecilere mütekellim ana Ayşegül Biçer, oğlunu askere gönderilmiş olduğu düşüncesince baş döndürücü görkemli bulunduğunu söyledi.

“Ölünecek ise zat vatanı ile zat toprağı düşüncesince ölünecek”

Eyleme katılmış olduğu geçmiş günde oğlunu askere göndereceğini aktardığını tamlayan ana Biçer, “Oğlum M.B. düşüncesince 3 Eylül 2019 tarihinde Diyarbakır HDP il binası uğrunda habitat eylemine katıldım. Evladımı PKK'dan ve politik kolu bulunan HDP'den söke söke alacağımı söylemiştim. Rabbim bana kader etti, evladımı PKK'dan ve politik kolu bulunan HDP'den söke söke aldım. Bugün baş döndürücü alım çalım donör müşterek günümüz. Oğluma asker kınası yakıp, Türk askeri yapacağım. Kendi toprağı, zat vatanı ve zat bayrağı düşüncesince savaşacaksa savaşacak. Ölünecek ise zat vatanı ile zat toprağı düşüncesince ölünecek. Eyleme katıldığım çağ söylemiştim evladımı aldığım andan itibaren askere göndereceğimi ve Rabbime şükürler olsun çağ ahdımı hesabına getiriyorum. Çok alım çalım donör ve Rabbim herhangi müşterek ana ile babaya kader etsin inşallah” dedi.

“Gelin sizler de teyit olun, ana ve babanızın kucağına art dönün”

Şu anda dağda bulunan teşkilat mensuplarına ve ailelerine de çağrıda mevcut ana Biçer, “Buradan eksiksiz ufaklıklara da çığırmak istiyorum. Bakın ego evladımı PKK'dan aldım ve tek ukubet almadan evime götürdüm. Bugün asker ediyorum ve asker kınasını yakıp askere göndereceğim. Gelin sizler de teyit olun, ana ve babanızın kucağına art dönün. Eğer savaş edecekseniz zat vatanınız ve toprağınız düşüncesince savaş edin. Yıllardır PKK zulmüne uğruyoruz. Bizim üstümüze oynuyorlar, gözlerinizi açın. Buradan kâffesi ana ve babalara da sesleniyorum. Gelin bizlere dayanaklık etmek vererek, biz bu arada evlatlarınızı dağdan indirelim. Böyle alım çalım donör günleri daim bu arada yaşayalım” diyerek konuştu.

“Allah müsaade verirse kınamı yakıp askere gideceğim”

Askere gideceği düşüncesince baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu anlatım fail M.B. ise, “4 yıla benzeyen müşterek müddet ancak yıldırı örgütüne misyon ettirildik. Geldim, kaçtım teyit oldum. Devletime, vatanıma ve milletime tabanca bile kullanmadığım düşüncesince devletimden Allah razı olsun başıboş bırakıldım. Her ayrışık olanak bizlere sağlandı ve şimdi de Allah müsaade verirse kınamı yakıp askere gideceğim. Nasıl ki Çanakkale'de dedelerimiz Kürdü'yle, Türkü'yle, Lazı'yla, Çerkezi'yle taraf yana savaştı bu düşmanlara dirlik ego de şimdi askere gidip Kürdü'yle, Türkü'yle, Lazı'yla, Çerkezi'yle ve kardeşlerimizle taraf yana gelip bu teröre, düşmana dirlik müşterek dur deyip savaşacağız. Çok mutluyum, hakeza müşterek punt kimsenin eline geçmez” halinde konuştu.

“Gelin teyit olun”

Dağda bulunan yıldırı örgütü mensuplarına da teyit olmaları düşüncesince çağrıda mevcut M.B., “Gelip teyit olsunlar. Devletine, vatanına ve milletine tabanca sıkmamışalarsa başıboş bırakılıyorlar. Gelip askere gitsinler. Orada ölmektense vatanına, milletine ve devletine misyon ederek martir olsunlar henüz iyidir” dedi.
Ağabeyinin eline kına devam eden Hatice Biçer de, "Kınayı o parmağa laden sebebim o parmaklarıyla silahı tutaç olmasıdır. Artık devletimize misyon edecek. Hayırlısıyla askere de yollayacağız. Devletimize, milletimize ve bayrağımıza iyi kademli olsun" dedi.

Sedat Irmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?