Sağlık

Öğle arası gelen güzellik

Ünlü sanatçıların hâlâ dinç ve güzel başlamak namına yüzlerine yaptırdığı güzel duyusal dokunuşlar, fanatiklerinin da takdirini çekiyor. Şu sıralar en baş döndürücü araştırılan uygulamalardan bir tanesi de gene adlı sanlı birlikte ismin yaptırdığını açıklamış

Öğle arası gelen güzellik
09-11-2021 11:05

Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Demir, yürütüm üzerine şu detayları verdi: “İple beniz germe; ip askılama namına da bilinir. Yüz branşında meydana gelebilecek sarkmaları engel olmak yahut oluşan sarkmaları bertaraf etmek amacıyla meri emniyetli ortak işlemdir. Bu işlemde iare (eriyebilen) ve temelli formda ipler kullanılır. İplerin üstünde mevcut dişli sistem, bunların dokuya tutunmasını sağlar. Cildin dibine yerleştirilen ipler günah ve yüzdeki sarkmaları ortadan kaldırır. Kalıcı bekletme iplerinin tesiri elan derinliğine sürelidir. Eriyebilir iplerin ömrü ise 6 ay-2 sene arasıdır. Çene kenarında ve yanaklarda tanıdık sarkmaların, uzunluğunda oluşan sarkmaların ve dudak kenarındaki koyu katlantıların bu yöntemle namevcut edilmesi mümkündür.”

"Kalça, meme, saf ve bacağa da uygulanabilir"
Uygulamanın dernekevi duyum yitimi altında yapıldığını ve tahminî sağlıksız vakit sürdüğünü tamlayan Op. Dr. Bülent Demir, “Sonuçları elden gözlemlenir. Hatta başkaları bu el işi 'öğle arası beniz gerdirmesi' demektedir. Çünkü zeval vakti arası molasında caba yapılabilecek genişliğinde çelimsiz sürmektedir” dedi. Dr. Demir başkaca “Enfeksiyon riski gözardı edilmemelidir. Yeterli arınıklık şartları sağlanamazsa ad enfekte olabilir” uyarısında bulundu. Bu yöntemin uygulanmış olduğu biricik alanın beniz olmadığını kail Op. Dr. Bülent Demir, “İple beniz germe hem beniz aynı zamanda günah branşında kullanıma akıllıca ortak yöntemdir. Kalçaların fevk kaldırılmasında, emcek sarkmalarının düzeltilmesinde, saf ve ayak içi sarkmalarının toparlanmasında da yeğleme edilir” dedi.

"Deri dibine ağ gibi yerleştirilirse elan etkili
Op. Dr. Bülent Demir, iple beniz germenin yürütüm aşamalarını da şöyleki anlattı: “Hastaya dernekevi duyum yitimi verilir. Cildin içine müeddep iğnelerle antre yapılır. İpler boylu süresince yerleştirilir ve fevk çekilir. Böylelikle ten toparlanır. Deri dibine ortak ağ gibi yerleştirilirse elan sansasyonel olur. İşlemin ne genişliğinde süreceği, birçok ip yerleştirileceğine bağlıdır. Genellikle 30 çağ yahut 1 vakit ehliyetli olmaktadır.” Tedavi sonra kızarıklık, kaşıntı ve kabarıklıklar görülebileceğine uyanıklık çekici Op. Dr. Bülent Demir, “Söz konusu belirtiler biraz devir içinde yalnız başına geçer. Tedavinin arkası sıra biraz hafta süresince ağırbaşlı sporlardan ırak durulmalı, beniz masajı ve diş tedavisi yaptırılmamalıdır. Bir süre sırtüstü yatarak uyunmalıdır. Bu, mümkün istenmeyen durum riskine dirlik tavsiye edilen ortak tedbirdir” dedi.

"Acı vermez ve art döndürülebilir"
Dr. Bülent Demir, uygulamanın avantajları üzerine şunları söyledi: “Ameliyatsız beniz germe adından da anlaşılacağı kıl payı cerrahi ortak prosedür değildir. Genel anesteziye ilişkin istenmeyen durum riski yoktur. Fazla ateş vermez. Kişi, işlemin arkası sıra alışılagelen dünyasına art dönebilir. Etkisini elden yayınlayan bu formül rastgele ortak menfilik hâlinde çözülebilir ve art döndürülebilir.”

"Aşırı sarkmalar düşüncesince hal değil"
İple beniz germe işlemini 30-65 gözyaşı arasındaki bireylerin yeğleme edebileceğini dile getiren Op. Dr. Bülent Demir, “Dolgu ve botoks işlemlerine uyarınca elan derinliğine sürelidir. Fakat ten sarkması aşkın ilerlemişse ameliyatsız yöntemden doğurgan akıbet alınamayacaktır. Cildinde ortak güzel güçlenmiş koyu hatları ve aşkın sarkmaları olanlar iple beniz germe düşüncesince akıllıca sözlü profili değildir” sanarak konuştu. Dr. Demir, “İple beniz germe kimlere uygulanmaz?” sorusuna da şöyleki cevap verdi: “Diyabet hastaları, doğacak basamak dokunmabana rahatsızlığı olanlar, pıhtılaşma bozukluğuna eş bireyler, enfeksiyona ilişkin ten iltihabı yaşayanlar, başlıca otoimmün rahatsızlığı olanlar ve hamileler, iple beniz germe uygulamasını yaptırmamalıdır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?