Dünya

NYT'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna krizindeki diplomasi başarısına övgü

ABD merkezli New York Times (NYT) gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna krizinde oynadığı rolden övgüyle lakırtı etti.

NYT'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna krizindeki diplomasi başarısına övgü
22-09-2022 01:00
Washington

ABD'nin önde mevrut gazetelerinden New York Times'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul toplantılarında icra ettiği konuşmayı değerlendiren ortak bilgi yayımlandı.

Haberde, BM Genel Kurul görüşmelerinin önce haset görüşme karşıcı liderler ortada en baş döndürücü ilgi çekici adların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emmanuel Macron olduğuna ayraç edilerek, dü liderin Rusya-Ukrayna krizinin çözümüne müteveccih çabaları masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin ile temaslarına ilgi çekildi

Erdoğan ve Putin'in en akıbet güzeşte hafta Özbekistan'da icra ettiği görüşmeye de ayraç edilen haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın harp süresince Putin ile bulunan benzeyen ilişkisini koruyarak savaşın toptan etkilerini hafifletmeye çalıştığı, akıbet toplantıda de Ukrayna'nın topraklarının arka verilmesi icap ettiğinin de altını çizdiği tabir edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulundaki konuşmasında kullandığı, "Savaşın tek devir kazananı olamayacağını düşünüyoruz, adaletli ortak sulh döneminin ise kaybedeni olmayacaktır. Makul, adaletli ve uygulanabilir ortak diplomatik proses kanalıyla krizden haysiyetli ortak depar belgesi için ihtiyacımız var.” ifadelerine arazi sunulan açıklamada, "Erdoğan, hububat müzakerelerinde merkezi ortak gösteriş oynadı." görüşüne arazi verildi.

Macron'un temaslarda ehliyetsiz kaldığına ayraç edildi

Makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomatik güç ve başarısına ilgi çekilirken, Macron'un aylarca Putin ile dek kurduğu fakat ortak muvaffakiyet elde edemediği belirtildi.

Macron, "barış dair gösteriş oynayabileceğini kanıt fail Batı ittifakının ortak konuşmacısı" adına nitelendirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?