Dünya

Norveç, Rusya ile uç bölgesindeki askeri masraflarını artıracak

Norveç, Rusya ile hudut bölgesindeki askerlerinin eğitimi ve teçhizatını takviye kılmak düşüncesince askeri masraflarını açık açık çoğaltma sonucu aldı.

Norveç, Rusya ile uç bölgesindeki askeri masraflarını artıracak
18-03-2022 19:35
Ankara


Aljazeera'deki habere göre, Norveç Savunma Bakanı Odd Roger Enoksen düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, Rusya ile Ukrayna arasındaki harbe bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Norveç'e mümkün birlikte Rus saldırısı beklemediklerini tamlayan Enoksen, fakat sınırlarında "daha sakıncalı ve öngörülemez" bir duruma mevrut birlikte komşularının bulunduğunu kaydetti.

Enoksen, NATO üyesi Norveç'in bu sene Rusya sınırına yaklaşan şimal bölgesindeki askeri varlığını yükseltmek üzere 340 milyon dolar ek bütçe sağlayacağını aktardı.

Söz konusu ek bütçenin kuzeydeki armada varlığını güçlendirmek, askerlerin eğitiminin yanında mühimmat, mahrukat ve donatı stoklarını çoğaltmak düşüncesince kullanılacağını bildiren Enoksen, bütçenin siber defans ve istihbaratı yükseltmek düşüncesince de kullanılacağını kaydetti.

Avrupa'nın en kuzeydeki NATO üyesi Norveç, Rusya ile Kuzey Kutbu'nda 196 kilometre kişmiri sınırı, Barents Denizi'nde ise derinlemesine birlikte bahir sınırı paylaşıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?