Asayiş

Nevşehir'deki kazada yaralı sayısı 40'a yükseldi

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde öğrencileri haiz 2 otobüsten birinin devrilmesi, ortak çekicinin de ayrıksı ortak otobüse çarpması kararı meydana mevrut gidiş geliş kazasında yaralı sayısı 40'a yükseldi.

Nevşehir'deki kazada yaralı sayısı 40'a yükseldi
13-10-2021 23:53

Gülşehir-Hacıbektaş karayolu 10. kilometrede aksaklık önleyen ve defa kenarında muntazır 50 SG 031 plakalı otobüse 50 EP 100 plakalı çeken arkadan çarptı. Kaza sonrası kontrolden çıkan çeken huzur şeride savruldu. O tam Nevşehir istikametine mevrut çekiciye çarpmamak düşüncesince ansızın fren önleyen 50 SP 031 plakalı otobüse, arkasındaki 50 AAK 817 plakalı otobüs çarptı. 1 otobüsün devrildiği kazada yaralılar, fenomen adına mevrut ambulanslarla hastanelere kaldırılarak otama dibine alındı.

"Gençlerimize ve Nevşehirimize eski olsun"

Hastanede yaralıları görüşme fail Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel icra ettiği açıklamada, "Tüm gençlerimize ve Nevşehirimize eski olsun. 11 Ekim'de başlamış olan 'Gençlik Buluşması' kapsamında 81 ilden ilimize mevrut 162 gencimizi ağırlıyoruz. Bu izlence çerçevesinde mevrut gençleri ilimizin ayrı ayrı bölgelerini gezdiriyorduk. Bugünkü izlence kapsamında Hacıbektaş ilçesini gezmeye gitmişlerdi. Hacıbektaş gezisini tamamlayıp Nevşehir'e devir önünde hâlâ başlangıçta Gülşehir'den Hacıbektaş istikametine giderken ortak arabanın arızalanması ve ona karışma fail çekicinin fenomen durumunda bulunması ve gine hasbelkader baş döndürücü enteresan ortak halde Hacıbektaş yönüne revan ikinci ortak çekicinin aksaklık önleyen vasıtaya çarparak huzur şeride geçiyor. Daha sonradan Hacıbektaş istikametinden ilimiz istikametine mevrut otobüslerin önüne çıkıyor. Öğrencilerimizi haiz otobüslerden ilki bu çekiciye çarpmamak düşüncesince fren yapıyor. Arkasından mevrut ikinci otobüs de ortak numara otobüse çarparak taraf yatıyor. Çok şükür ki kazananın girintisiz çıkıntısız sıyrıntı ve yaralarla geçirilmiş olması bizim düşüncesince şişman ortak teselli. Toplamda 39 adet öğrencimiz ayaktan kazanmak aracılığıyla 1 öğrencimiz de kolunda fay var. Ona da lazım müdahaleler edildi. Gençlerimiz, Nevşehir Devlet Hastanesi ve öbür dü hastanede ayak tedavisi oluyorlar. Biraz evvela görüşme ettim, baş döndürücü şükür halleri iyi. Bununla eski olsun. Bizim düşüncesince başta mevrut ağırlamaktan alım çalım duyduğumuz, bahtiyar olduğumuz evlatlarımızın hakeza ortak kazaya karışması hepimizi etraflıca üzdü. Ama mutluyuz ki çirkin sonuçlanmadı, ayak tedavisi edilerek taburcu olacaklar inşallah" diyerek konuştu.

Asım Çapacı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?