Yaşam

Nefes alamayan Aras bebeğin 4 toplardamarı operasyonla kalbine bağlandı

İzmir'de, akciğerinden mevrut parlak çağ kalbine ulaşamadığı düşüncesince vücudu moraran ve dem güçlüğü çekici Aras bebek, doğumundan 5 devir sonradan meydana getirilen bariz kalp ameliyatıyla iyileşti.

Nefes alamayan Aras bebeğin 4 toplardamarı operasyonla kalbine bağlandı
24-10-2021 12:49
İzmir

Taner ve Naile Baştürk çiftinin ikinci evladı bulunan Aras bebek, 11 Ekim'de hususi müşterek hastanede dünyaya geldi. Doğumundan doğrudan sonraları dem almakta engel çekici ve bedeninde morartı oluşan bebek, yakınları kabilinden Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Doktorlar, bebeği acemi doğan koyu bakımında otama dibine aldı.

Entübe edilen Aras bebek, muteber tedavilere müspet karşılık vermeyince, hastanenin bebek kardiyoloji servisinden iane istendi

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Karaçelik kabilinden sağlık muayenesi edilen ve kalp ekokardiyografisi (EKO) çekilen Aras bebeğin, verit yoluyla akciğerlerden mevrut ak pak kanının kalbin sol kulakçığına ulaşmadığı belirlendi.

Açık kalp ameliyatına tahsil edilen bebeğin 4 toplardamarı, operasyonla kalbe bağlandı.

Yeni doğan koyu görev servisindeki tedavisinin peşi sıra şen dem almaya süregelen Aras bebeğin sağlığına ulaşması ailesi ve doktorlarını bahtiyar etti.

"48 dakikada kalbin sol kulakçığına 4 toplardamarı bağladık"

Doç. Dr. Mustafa Karaçelik, AA muhabirine, Aras bebeği keyiflendirmek düşüncesince vakte erinç yarıştıklarını belirtti.

Aras bebeğe baş döndürücü riskli müşterek ameliyat yaptıklarını özetleyen Karaçelik, şunları kaydetti:

"Kalbe ak pak içki getiren 4 verit var. Yaptığımız kontrolde bu damarların kalbe ulaşmadığını belirledik. Bu ak pak içki bambaşka müşterek doğa yolu oluşturup diyaframı geçip karaciğerin altından anne toplar damara dökülüyordu. Temiz kanın gitmesi müstelzim yer, sol kulakçık fakat bambaşka müşterek yoldan gine salim kulakçığa dönüyordu. Döküldüğü yerde müşterek müzayaka oluştuğu düşüncesince acele koşullarda ameliyat yaptık. 48 çağ devam eden ameliyatla kalbin sol kulakçığına 4 toplardamarı bağladık. Yaptığımız ameliyat sebebiyle Aras'ın kalbine ak pak içki ulaşmaya başladı. Erken engelleme edilmeseydi kandaki müvellidülhumuza payı düşeceği düşüncesince böbrek yetmezliği, beyninde ve kalbinde hasar oluşabilirdi."

"Aras güçlüymüş direndi, savaştı ve kazandı"

Baba Taner Baştürk de yaşadıkları süreçte Aras'ı kaybetmekten baş döndürücü korktuklarını söyledi.

Doktorların Aras'ı keyiflendirmek düşüncesince iri güç harcadığını özetleyen Baştürk, "İyi ki bu hastaneye geldik. Ameliyatı değerli geçti. Bir hafta üzere endamsız müşterek müddette bebeğimiz kendini topladı. Yaklaşık 10 gündür bebeğimi görememiştim. Sanki tek ameliyat gömgök gibi. Aras güçlüymüş direndi, savaştı ve kazandı." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?