Spor

Necati Ateş: 'Bunları söyleme hakkına sahip değilsin!'

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Necati Ateş, maçın hakemi Zorbay Küçük ile yaşanmış olan hadiseler ilişik olarak, "'Senin oyuncun bana namussuz diyor'. Hangi çizgi ile bunu söyleyebiliyorsun. Değil Galatasaray futbolcusuna, Türk futbolunda tek futbolcuya hakeza kelimeyi yargıcı

Necati Ateş: 'Bunları söyleme hakkına sahip değilsin!'
19-12-2021 00:14
Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray evinde karşılaşmış olduğu Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Maçın arkası sıra planlı matbuat toplantısında açıklamada mevcut Galatasaray Yardımcı Antrenörü Necati Ateş, "Genç oyuncularımızla yola bitmeme edip, onları tashih etmek düşüncesince gelişigüzel şeyi yapacağız. Oyun gücü bizi bahtiyar ediyor. En aşırı şut atan, en aşırı gol konuma giren takımız. Maalesef içeriye atamıyoruz. Galibiyetler gelecek. Biz müşterek dizi yakalayacağız. Oynadığımız aldatmaca bizi bahtiyar ediyor" sanarak konuştu.

Maçın hakemi Zorbay Küçük ile yaşanmış olan vakalarını özetleyen Ateş, "Bir hakemin gücü yada silahı kartları. Oyuncularımızdan birisi hata müşterek nesne yaparsa kartını çıkarır gösterirsin. Daha ayrımlı yaparsa al yetişkin gösterirsin. Bir hakem; ismi Zorbay Küçük. Kendisi benim yüzüme, oyuncuma elhak televizyonda da görünüyor. 'Go (Git) lan', her insanın yanından itebilmek düşüncesince 'lan' kelimesini kullanıyor. Oyuncumun bunu bana söylediğinde, kılıç oyuncumuza teslim ettiriyoruz. Duydunuz mu kulaklarınızla diyoruz, 4-5 pare oyuncum 'evet' diyor. Ben bunu hakeme söylediğimde, 'Senin oyuncun bana hileci diyor'. Hangi sınır ile bunu söyleyebiliyorsun. Değil Galatasaray futbolcusuna, Türk futbolunda tek futbolcuya hakeza kelimeyi yargıcı kullanamaz. Varsa sıkıntın kartını gösterirsin.

Bunları söyleme hakkına sahip değilsin. Biz hesabını öz içimde veririz. Biz bunu hakeme yahut Türkiye Futbol Federasyon'a matematik özgülemek mecburiyetinde değiliz. Kimseye bunun hesabını sormuyoruz. O denli aşırı canımız yandı ki çalı üstündeyiz. Ya da bu gücü nereden alabiliyor ki 'senin aktör köksüz söylüyor' diyebilecek kadar. Arkasında elbette müşterek nüfuz yada çelim var. Bunlardan ötürü ukubet yiyoruz. Tahrik ediyorsunuz hocamızı. Ondan sonraları konuştuğumuzda 6-7-8 maç. Temsilci bunların hepsini duydu. Biz bu cezalar yerken, onlar elbette ukubet ile dirlik karşıya kalacaklar. Temsilci gelişigüzel şeyi telefonuyla çekiyor. Başka diyaloglarda üstü fazladan geliyor. 'Sarı kartı ne devir verecektin kaleciye geç kaldın' diyoruz. 'Onu müşterek sonraları karşılaşma veririz' niteleyerek küçümseme geçiyor. Kavgaya gelmiş. Bu aşikar görünüyor" halinde konuştu.

Oyun içinde de sistemi değiştirdiklerini anlatım fail Necati Ateş, "Bazen ikiz santrfora dönüyoruz. Oyuncu değişikliklerin karşılığını alıyoruz Türkiye Ligi'nde ve Avrupa'da. Daha fazlasını yapmamız lazım. Girdiğimiz pozisyonları gole çevirmemiz lazım. O denli aşırı çalışıyoruz ki maatteessüf maçta yapamamaları beni aşırı üzüyor. Onları ileriye atmak düşüncesince elimizden mevrut gelişigüzel şeyi yapıyoruz. Böyle bitmeme edeceğiz" dedi.

"TFF'ye kendisi ile ilgilendiren şikayette bulunacağız"

Arda Turan ile yargıcı Zorbay Küçük ortada yaşananları düşüncesince ise Ateş, "Arda karşılaşma bittikten sonraları müşterek itirazda bulundu. Arda'nın dediği söz şuydu, 'Kaleciye niçin bu denli geç solgun yetişkin gösterdiniz hocam' diye. Hakemin dediği söz şu; 'Ne yapacaksın, pabuç mı fırlatacaksın bana.' Böyle müşterek yargıcı bu kelimeyi elbette kullanabilir. Arda Turan'ın Galatasaray'a, Türk futboluna verdiği hizmetlerin altında ezilirsin, bu kelimeyi kullanırsan. Bu kelimeyi istimal hakkına sahip değilsin. Biz TFF'ye kendisi ile ilgilendiren şikayette bulunacağız. Biz bu cezaları yerken kendisi ukubet araç mi bakalım? Geçmişte düdükleri astırılan hakemler oldu. Her ayrışık şikayetimizi yapacağız. Kendi içimizde hesabımızı görürüz. Konunun takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.

Necati Ateş yarıca maçta sakatlanarak oyundan çıkan Mbaye Diagne'nin durumunun yapılacak tetkiklerden sonraları mahsus olacağını söyledi.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?