Ekonomi

Murat Erkan: 'Dijitalleşme hedefimizi 2022 yılında da sürdüreceğiz'

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, 2021 yılı ve 2022'ye müteallik değerlendirmelerde bulundu. Erkan, dijitalleşme hedeflerini 2022 yılında da sürdüreceklerini söyleyerek, "Rekor alıcı kazanımı ile 2021 yılının üçüncü çeyreğinde sabık yılın ayrımsız zamanına nazaran

Murat Erkan: 'Dijitalleşme hedefimizi 2022 yılında da sürdüreceğiz'
31-12-2021 15:49

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, 2021 yılı ve 2022'ye ilişkin sektöre, Türkiye'ye ve dünyaya müteveccih değerlendirmelerde bulundu. 2020 yılında dünyayı tesiri dibine bölgeye Covid-19 salgınının 2021 yılında da iş süreçlerinden günce alışkanlıklara denli ehemmiyetli değişimler getirdiğini tamlayan Erkan, "Dünyadaki kazançlı gelişmeler ve esenlikle ilgilendiren tahsil edilen önlemler toptan ekonomide toparlanma sağlarken, sayısal dönüşüme odaklanan şirketler, pandeminin dünyanın ve toplumların üstündeki aksi etkilerini de azalttı. Turkcell denli topluma kavi günlerde başkaca duygulu bulunan firmalar çalışanlarını, paydaşlarını ve iş süreçlerini esirgeme ve verimlilikle temdit hedefiyle çalışmalarını sürdürdü. Teknolojik gelişmeler ise bu zamanda ekonomiler düşüncesince lokomatif işlevi görmüş oldu ve günce hayatın akışını sürdürdü" ifadelerini kullandı.

"Dijitalleşme hedefimizi 2022 yılında da sürdüreceğiz"

Şirket adına 27 senedir Türkiye'ye en müşterek tomar envestisman karşılayıcı ve istihdam üreten şirketlerden bir tanesi olduklarına ilgi çekici Erkan, "Bu anlayıştan hareketle, Türkiye'yi toptan ölçekte özümleme fail müşterek uygulayım bilimi firması adına dijitalleşme hedefimizi 2021 yılındaki hızımızla 2022 yılında da sürdüreceğiz. 2021 yılındaki toptan kazançlı sıkıntılara karşın güzel mali ve operasyonel neticeler elde ettik. Gerçekleştirdiğimiz dijitalleşme yatırımları yardımıyla odaklandığımız alanlarla toplumumuzu sayısal dönüşümde müşterek etap elan ilerleterek ülkemize kazançlı ve sosyal zait bedel sağladık. Bunun müşterek kararı adına üstün dereceli alıcı kazanımı ile 2021 yılının üçüncü çeyreğinde güzeşte yılın bire müşterek zamanına nazaran yüzdelik 22,3 artışla 9,4 bilyon TL dirimlik elde ettik. Şirket, ekip bazında FAVÖK 4 bilyon TL'ye ulaşırken, firmanın FAVÖK marjı yüzdelik 43,1 adına gerçekleşti. Net kar yüzdelik 18 artışla 1,4 bilyon TL olurken, bu kâffesi zamanların en faziletkâr çeyreklik rakamını ayraç etti" niteleyerek konuştu.

"Pandemiyle şekillenen kazançlı düzende ‘yeni normalde' de acemi fırsatlar olacağını öngörüyoruz"

Şirketin, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde 1,2 milyon acemi alıcı kazanarak akıbet 14 yılın en faziletkâr çeyreklik kemiksiz alıcı kazanımına ulaştığını tamlayan Erkan, "Şirket adına ‘1 milyon acemi müşteri' hedefi ile başladığımız yılın geçmiş 9 ayında 2,5 milyon alıcı kazanımına imza attık, bu hedefi acemi yılda da sürdüreceğiz. Ülkemizde acemi yılla beraberce pandemiyle şekillenen kazançlı düzende ‘yeni normalde' de acemi fırsatlar ve yükselmeler olacağını öngörüyoruz. Sektörümüz ve teknolojideki gelişmeler dünyada ve devletimizde aceleci değiş ve transformasyon içinde. Bir uygulayım bilimi firması olarak; ekosistem adına sunduğumuz mühim anne odaklarımız bulunan sayısal servisler, verim ve hizmetlerimizle ülkemizin teknolojiyle entegrasyonu ve dijitalleşme hedefleri düşüncesince 2022'yi müşterek vesile yılı adına görüyoruz" dedi.

"2022, değişen teknolojinin ve dijitalleşmenin geçtiğimiz yıla mucibince elan baş döndürücü ehemmiyet kazanacağı müşterek yıl olacak"

Erkan, laflarını şu şekilde tamamladı: "Dünyadaki teknolojik gelişmeler ve pandeminin trafo ve hızlandırıcı tesiri ilkin sektörümüzde bizlere acemi fırsatlar açacak. 2022, değişen teknolojinin ve dijitalleşmenin geçtiğimiz yıla mucibince elan baş döndürücü ehemmiyet kazanacağı müşterek yıl olacak. Türkiye; canlı nüfusa sahip, teknolojiyi seven, teknolojik gelişmelere aceleci kadem uyduran ve tüketen ve dijitalleşmeyi hedefleyen şirketlere erbap müşterek diyar adına 2022 yılının ve doğacak yılların şekillenmesinde erbap bulunduğu bu potansiyellerle ilkin sahamızda ve dünyada çarpıcı olacak".

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?