Dünya

Mısır'da liberalizm turizminin gözdesi: Sina Dağı'ndaki Azize Katerina Manastırı

Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki Sina Dağı branşında mevcut ve 2002'de UNESCO kabilinden "Dünya Mirası" adına benimseme edilen kestirmece 1500 salname Azize Katerina Manastırı, rastgele çağ evcil ve ecnebi aşırı sayıda gezgin kabilinden görüşme ediliyor.

Mısır'da liberalizm turizminin gözdesi: Sina Dağı'ndaki Azize Katerina Manastırı
17-01-2022 11:59
Kahire

527 ile 565 yılları ortada yapıldığı kestirim edilen Azize Katerina Manastırı, dünyanın en emektar Hristiyan manastırları ortada bildirme ediliyor.

Manastırı görüşme fail Michael Semir, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, "Küçük ortak bebek iken manastırın öyküsünü babamdan dinlemiş ve aşırı etkilenmiştim. Bu sebeple buraya gelmeyi daima aşırı arzulamıştım." dedi.

Mısır'ın en faziletli noktalarından Sina Dağı eteklerinde ortak manastır

Manastırı görmenin çocukluk düşsel bulunduğunu kail Semir, "Azize Katerina Manastırı, hayattaki en emektar Hristiyan manastırlarından biri. Ayrıca, Mısır'ın en faziletli dağlarından birisi bulunan Sina Dağı'nın eteklerinde bulunması da manastıra ayrı ortak ehemmiyet veriyor." niteleyerek konuştu.

Semir ayrıca, manastırın Mısırlıların beraberinde dünyanın değişik ülkelerinden ziyaretçi çekici ehemmiyetli ortak çekicilik merkezi olduğuna ayraç etti.

"İsmini, 194 senesinde İskenderiye'de dünyaya mevrut Azize Katerina'dan alıyor"

Manastırın ortak bambaşka ziyaretçisi Marina Emir de "Ben, Suhac kentinden Sina'ya ilkin Azize Katerina Manastırı'nı kullanmak düşüncesince geldim." dedi.

Manastırın adını 194 senesinde İskenderiye'de dünyaya mevrut Azize Katerina'dan aldığını aktaran Emir, "Manastırın aşırı enteresan ortak hikayesi var. Katerina, yaşamış olduğu zamanın en dobra ve cin fikirli hanımlarından biri. Hıristiyan olmayı yeğleme ediyor ve yaşamış olduğu yerden sürülüyor. Bölge kralları onu kandırma kılmak düşüncesince onlarca öğütçü yolluyor fakat o inancında çakılı kalmayı yeğleme ediyor." biçiminde konuştu.

Emir, manastırın içre emektar dönemlerdeki kral ve buyruklardan küsurat zamanı alamet durumunda hediyelerin bulunmuş olduğu zamanı ortak kilise toprak aldığını belirtti.

Emir ayrıca, manastırın Arap mozaikleri, Rus ve Yunan ikonları, semiz freskler, balmumu oymaları ve dikkati çekici öbür tasarımlarıyla da nadir ortak zamanı bina olduğuna ayraç etti.

"Hazreti Musa ağacı, keşişhane haricinde ekildiğinde yetişmiyor"

Manastırda "Hazreti Musa kuyusu" ve "Hazreti Musa ağacı" toprak aldığını aktaran Emir, şu şekilde konuştu:

"Hazreti Musa ağacı, manastırın haricinde ortak yerde ekildiğinde yetişmiyor. Söz konusu ağacın, o devirde yanarak rabbiyle hitabı düşüncesince Hazreti Musa'ya defa gösterdiği söyleniyor."

Azize Katerina Manastırı'nda Vatikan'dan sonradan en iri ikinci el değirmi asar kütüphanesi bulunduğunu anlatım fail Emir ayrıca, manastırın içerisinde ziyaretçiler düşüncesince ortak barıncak ve ibdai ortak antika kampana kulesi bulunduğunu söyledi.

2002'de UNESCO çeşidinden "Dünya Mirası" adına bildirme edildi

Mısır'da 2 bin 285 m. yükseklikteki Sina Dağı sahasında toprak düzlük zamanı manastır, 2002 senesinde UNESCO çeşidinden "Dünya Mirası" adına duyuru edildi.

Dinler tarihinde ehemmiyetli ortak noktayı bulunan Sina Dağı, Tevrat'a uyarınca Hazreti Musa öncülüğündeki İsrailoğullarının Mısır'dan çıkarken durdukları ve Hazreti Musa'nın On Emir'i almış olduğu toprak adına biliniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?