Spor

Milli voleybolcu Hande Baladin’in hedefi ligde ve Avrupa’da şampiyonluk

Eczacıbaşı'nda biçim giyen ulusal voleyobolcu Hande Baladin, "Eğer ayrımlı kültürleri gitmek istiyorsam yahut ayrımlı voleybolu gitmek istiyorsam Avrupa'da oynamayı düşünebilirim. Ama şimdilik ülkemdeyim" dedi.

Milli voleybolcu Hande Baladin’in hedefi ligde ve Avrupa’da şampiyonluk
22-12-2021 13:44

Türkiye'nin en değerli voleybolcularından biri şekilde bildirme edilen Eczacıbaşı Dynavit'n ulusal sporcusu Hande Baladın, ligin evvel ½ si ve kariyeriyle ait düşünceleri karşı açıklamalarda bulundu. 2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda ulusal kadro formasıyla Avrupa üçüncülüğü canlı Baladin, peş peşe mevrut başarıların peşi sıra voleybola bulunan peyrev ilgisinin rastgele güzeşte gündüz arttığını belirterek, "Bizim rastgele devir istediğimiz futbol, sepet topu derece izlenebilmekti. Onları devredilmek denli birlikte düşüncemiz on paralık yoktu. Ama akıbet zamanlarda aşırı birlikte tomar peyrev desteği var. Voleybol aşırı izleniyor. Bundan ilkin ligin akıbet sıralarındaki takımlarla oynadığımızda tribünleri yersiz görebiliyorduk güçlükle şu anda hepsi maçları dört dörtlük kapasiteyle oynuyoruz" halinde konuştu.

"İlk nısıf elleme geçti"

Ligin evvel yarısını liderle bire birlikte puanda ikinci şekilde bitirdiklerini ve öz ekibi namına elleme birlikte evvel nısıf geçirdiklerini kail Baladin, "İlk nısıf öz takımım namına elleme geçti. Hocamız değişti. Yeni mevrut oyuncular oldu. Yeni birlikte sistemimiz mevcut güçlükle bu müddet zarfı zarfında kılıç de en elleme biçimde fiilen elimizden gelenin en iyisini göstermeye çalıştık ve ikinci tamamladık. Hedeflerimiz şimdi farklı. Ligde şampiyon edinmek ve Avrupa'da, Türkiye kupasında şampiyonluk denli hedeflerimiz var. Onlar düşüncesince aşırı şimdi birlikte tomar çalışmamız gerekiyor. Şu anda birlikte araya girdik. Daha sonradan esasen çalışmalara bitmeme edeceğiz. Bu arada maçlar yokken aşırı faziletli ölçüde başarım göstermemiz müstelzim antrenmanlarımız var. Orada kendimizi şimdi da geliştirerek ligin ikinci yarısında hedeflerimize erişmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yabancı oyuncular burada dingildemek istiyor"

Türkiye liginin en elleme liglerden biri bulunduğunu fakat ayrımlı kültürleri almak isterse Avrupa'yı düşünebileceğini tabir fail Baladın, "Avrupa'yı bundan ilkin on paralık düşünmüyordum. Çünkü Türkiye ligi filhakika Dünya'nın ve Avrupa'nın en elleme liglerinden biri. Tüm ecnebi oyuncular burada dingildemek istiyor. Türk sportmen olarak, öz ligimde hem öz ülkemi tıpkı sürede öz takımlarımızı asimilasyon buyurmak iri birlikte gurur. Ama şayet ayrımlı kültürleri almak istiyorsam yahut ayrımlı voleybolu almak istiyorsam 'neden olmasın?' diyebilirim. Ama hala Eczacıbaşı ile bulunan anlaşmam var. Eğer hakeza birlikte sonucu açık birlikte biçimde verirsem editör ki birlikte gündüz almak isterim. Ama şimdilik Türkiye'de ülkemdeyim" diyerek konuştu.

Aynı sürede Red Bull sporcusu da bulunan Hande Baladın, "Red Bull'la geçim yapacağımı duyduğum devir aşırı heyecanlandım. Böyle iri markaların sporcusu edinmek bizim düşüncesince de aşırı önemli. Bu tür sponsorluklar bizi şimdi aşırı motive ediyor" ifadelerini kullandı.

Faruk Çidem
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?