Spor

Milli takım, Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’na Kocaeli’de hazırlanıyor

Türkiye Karate Milli Takımı, Gaziantep'te yapılacak bulunan “Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası” düşüncesince hazırlıklarına başladı. Kocaeli'de kampa giren ulusal takım, çalışmalarını geceli gündüzlü sürdürerek zirveye çıkmayı hedefliyor. Büyük turnuvalara en g

Milli takım, Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’na Kocaeli’de hazırlanıyor
26-02-2022 14:33
Türkiye Karate Milli Takımı, 25-29 Mayıs tarihleri ortada Gaziantep'te yapılacak bulunan “Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası” ve haziran ayında yapılacak bulunan “Akdeniz Karate Şampiyonası” evveliyat Darıca'da kampa girdi. Yoğun beraberinde biçimde çalışmalarını sürdüren ulusal takım, başarılarını Avrupa ve evren şampiyonlarına yansıtmayı hedefliyor.

“Asıl gayemiz Gaziantep'te olacak bulunan Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası”

Karate A ulusal takımının geçmiş aksiyon kampı bulunduğunu kail Karate Milli Takım Antrenörü Adnan Şamdan, “Asıl gayemiz 25-29 Mayıs'ta Gaziantep'te yapılacak bulunan Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası. Haziran ayının üçüncü haftasında Akdeniz oyunları, henüz sonradan evren oyunları ve İstanbul oyunları var. Ülkemiz baş döndürücü beraberinde tomar müsabakalara ev sahipliği yapacak. Darıca'da Büyükşehir Belediyesi ve federasyonumuzun sağlamış bulunduğu imkanlarla dinlenme kampı yapıyoruz. Gelecekte inşallah en elleme biçimde ülkemizi anabolizma edecek sporcularımızı buradan belirleyip şampiyonaya sokacağız. Dubai'den toy geldik ve 5 sporcuyla oraya gittik. Dünya oyunlarına nokta verici akıbet yarışma olması hasebiyle bu sınırda bulunan sporcularımızı oraya götürdük. Orada Enes Özdemir şampiyon, Tuğba Yakan ise üçüncü oldu.

Oradan beraberinde giranbaha ve beraberinde tunç madalya ile art döndük. Göreve toy mevrut olmamıza karşın elleme beraberinde yapı yaptık. Başta federasyon başkanımız ve yönetimi elleme olanaklar sunuyor. Bizde fen takım namına hem ülkemizi bununla müşterek yönetimi utangaç etmemek düşüncesince elimizden geleni yapıyoruz. İyi beraberinde ekibimiz var, sporcular ve fen ekiple baş döndürücü elleme ahenk sağladık. İnşallah bunları da Avrupa ve evren şampiyonlarına yansıtarak ülkemizi başarıyla anabolizma edeceğiz” dedi.

“Bayrağımızı savurmak istiyoruz”

Tokyo Olimpiyatları 2.'si Eray Şamdan, “Öncelikle Avrupa şampiyonluğunun geçmiş ayağı bulunan Türkiye Şampiyonası'nda böke oldum ve yeniden Avrupa Şampiyonası'na katılmaya doğruluk kazandım. Bu yıl hakkıyla şişman ve ehemmiyetli maçlarımız var. Bu şişman turnuvalara en elleme biçimde hazırlanarak, orada zirveye genişlemek ve bayrağımızı savurmak istiyoruz. Milli takımımız Darıca'da bulunduğu düşüncesince baş döndürücü mutluyum, burada baş döndürücü elleme dinlenme kampı ortamımız var. En elleme biçimde mükemmel motivasyonla maçlara hazırlanmaya bitmeme ediyoruz. İsmimin beraberinde spor salonuna verilmesi benim en şişman hayalimdi. Yaşadığım kentte iz bırakabilmek istiyordum. Ben bu dünyada olmasam güçlü ismimin hala konuşulmasını istiyordum. Bu da Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz yardımıyla gerçekleşti ve ismimi beraberinde spor salonuna verdi. Herkesin beraberinde gayesi olması ve o amaç yoluna yemesine, içmesine, uykusuna, antrenmanına herhangi beraberinde biçimde özen etmesi lazım. Herkese disiplinli beraberinde sahn öneriyorum. Eğer hedefiniz var ise inanır ve çalışırsanız, o hedefinize ulaşırsınız” diyerek konuştu.

“Yıllardır ulusal takımdayım, takıma toy beraberinde dirilik geldi”

Dünya ve Avrupa şampiyonluğu mevcut Milli Sporcu Serap Özçelik Arapoğlu, “Yıllardır ulusal takımdayım, takıma toy beraberinde dirilik geldi diyebiliriz. Umarım toy fen cihaz bizlere baş döndürücü yarayışlı kabil ve baş başa baş döndürücü elleme başarılara imza atarız. Hocalarımızın bütünü birbirinden kaliteli. Umarım bizlere doğurgan beraberinde biçimde yararları ve emekleri olur” halinde konuştu.

Mert Gürenç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?