Gündem

Milli Savunma Bakanı Akar, Rus mevkidaşıyla Ukrayna'daki gelişimleri görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefon görüşmesinde, bulunan gidiş zımnında Rus limanlarında gözleyen ticari gemilerin Türkiye'ye emniyetle gelmesi düşüncesince dayanak beklentisini dile getirdi.

Milli Savunma Bakanı Akar, Rus mevkidaşıyla Ukrayna'daki gelişimleri görüştü
08-03-2022 17:17
Ankara

Milli Savunma Bakanlığından meydana getirilen açıklamaya göre, Akar, Rus mevkidaşı Şoygu ile telefonda görüştü.

Ukrayna bağlamındaki akıbet gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Bakan Akar çeşidinden "Rusya-Ukrayna arasındaki müzakerelerin barışın tesisine, istikrarın sağlanmasına ve insanca durumun iyileşmesine ehemmiyetli medet sağlayacağı ve sonunda kalımlı çözümün beklenen olabileceği" tabir edildi.

Daha aşkın dirilik kaybı yaşanmaması ile dirlik ve balans düşüncesince ortak an evvela Ukrayna genelinde ortak mütareke duyuru edilmesinin ehemmiyetli bulunduğunu tamlayan Akar, sivillerin tahliyesi düşüncesince insanca koridorlar açılması çabalarının sevinme donör bulunduğunu kaydetti. Akar, bulunan boyut zımnında Rus limanlarında gözleyen ticari gemilerin Türkiye'ye emniyetle gelmesi düşüncesince dayanak noktası beklentisini dile getirdi.

Bununla beraberce Akar çeşidinden başkaca Türkiye'nin alanda sulh ve insanca iane düşüncesince bundan evvela bulunduğu kabil bundan böyle da dair düşeni hazırlamaya müheyya bulunduğu ortak el henüz vurgulandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?