Spor

Milli cimnastikçi Ferhat Arıcan tunç madalyayı dibine dönüştürecek

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda üçüncü şekilde Türkiye'ye cimnastik tarihindeki önce olimpiyat madalyasını kazandıran Ferhat Arıcan, 2024'te Paris'te Türkiye hesabına bu branşta önce kıymetli madalya ele geçiren sportmen olmayı hedefliyor.

Milli cimnastikçi Ferhat Arıcan tunç madalyayı dibine dönüştürecek
06-10-2021 11:27
Ankara

Milli cimnastikçi Ferhat Arıcan, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, 2016 Rio Olimpiyatlarına katılarak bu branşta Cumhuriyet tarihinde olimpiyatlara eklenmiş olan geçmiş sportmen bulunduğunu hatırlattı.

Ferhat Arıcan, "2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da cimnastik dalında olimpiyat tarihimizdeki geçmiş madalyamızı aldım, hakkıyla aşırı şişman talih benim için. Bu branşta olimpiyat tarihimizdeki geçmiş madalyayı kabul etmek alım çalım verici. Hedefim elbette ki 2016'da Rio'da bıraktığım hayallerimi gerçekleştirmekti, onları da 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda gerçekleştirdim." dedi.

Geldiği noktanın üstünde koyarak, eksiklerini görüp hâlâ birlikte tomar çalışacağını dile getiren ay-yıldızlı cimnastikçi, "Cumhuriyet tarihinde beylerde geçmiş el olimpiyatlara revan sporcuyum ve geçmiş el madalya meydan sporcuyum. İnşallah 2024 Paris Olimpiyatları'nda da geçmiş el değerli madalya ele geçiren sportmen kendisine tarihe devredilmek istiyorum." diyerek konuştu.

Yeni evlendiği, derin spor yaşantısından çevre ailesine saat ayırıp ayıramadığına bağlı istifham üstünde de Ferhat Arıcan, şu halde bitmeme etti:

"Evleneli aşırı çelimsiz birlikte müddet oldu. Yılın sporcusu rütbe törenine katıldık, buraya geldik, balayı meydana getirecek vaktimiz olmadı. Zaten eşim de emektar ulusal cimnastikçi o da hem işime bununla birlikte yaptığım spora aşırı şişman hürmet duyuyor. Kazandığım başarılarda aşırı şişman himmet sahibi. Bundan sonradan da değme devir yanımda kendisine bu başarılarda şişman hisse sahibi olacak. Kariyer planlama açısından doğrusu olimpiyattan sonradan hususi hayatımla ilgilendiren hakeza birlikte obje düşünüyorduk. Evlendik, aşırı mutluyum, bundan sonradan da hâlâ derneşik birlikte hayatla antrenmanlarıma, yarışmalarıma odaklanarak ülkeme aşırı hâlâ şişman başarılar vermek istiyorum."

Türk cimnastik tarihinde değme devir olimpiyatlarda geçmiş madalyayı ele geçiren sportmen kendisine anılacağının hatırlatılması üstünde Ferhat Arıcan, "Çok derin birlikte sene geçirdim, başta sonuç 1,5 yılda dü el Avrupa Şampiyonluğu kazanmam, dü evren kupası şampiyonluğum ve olimpiyat madalyam, bu derin tempodan sonradan elbette ki az buçuk açıklık verdim ve dinlendim." ifadelerini kullandı.

Ferhat Arıcan, dünkü hedefleri düşüncesince de "Hedefim 2022 senesinde da Avrupa Şampiyonluğu, evren şampiyonluğu ve hâlâ sonradan da 2024 Paris Olimpiyatları'nda da ülkemi en güzel halde asimilasyon edip, elimden mevrut değme şeyi yaparak değerli madalya almak." halinde konuştu.

"Bu başarıları hâlâ da sürdürülebilir bir duruma getirmeliyiz"

Türkiye'nin bundan hakeza birlikte cimnastik ülkesi olmaya başladığını anlatım fail ulusal sportmen Ferhat Arıcan, "Tabii ki bu aldığımız başarılarla kaynaklı boydak tığ bu başarıları hâlâ da sürdürülebilir bir duruma getirmeliyiz. Sorumluluğum, elden madalya tashih etmek değil, bu madalyamı geleceğin dünkü nesillerine, aydın nesillerine aktarabilmem gerekiyor, benim misyonum da bu." değerlendirmesinde bulundu.

Ferhat Arıcan, "Bu başarıları sürdürülebilir bir duruma getirerek, bu madalyadan hâlâ şişman başarılar almamız lazım. Artık spor ülkesi, cimnastik ülkesi olmaya başladık ve bunu sürdürülebilir bir duruma getirirsek de hâlâ şişman başarılar alacağımızı düşünüyorum." dedi.

Milli cimnastikçi, "Tabii ki kişi açımdan geçmiş olmak, on paralık unutulmamak aşırı önemli, aşırı şişman birlikte mutluluk, şişman sorumluluğum da mevcut burada. İlk olimpiyat madalyasını meydan cimnastikçiyim, inşallah bundan sonradan da hâlâ aşırı madalyalar gelir, hem benim tarafımdan bununla birlikte başka sportmen dostlarım ve gailesiz dünkü soy sop tarafından. Olimpiyatlarda finalleri hedeflerken, bundan hakeza madalyaları hedefliyoruz. Bu manada da imge ışığı olduğum düşüncesince aşırı birlikte tomar mutluyum." ifadelerini kullandı.

Spor basınında futbolun dışındaki branşların aldığı kadar toprak almadığına müteallik eleştirilere müteveccih de Ferhat Arıcan, şu değerlendirmede bulundu:

"Futbol evren ekonomisinin yüzdelik 38'ini karşılıyor, hem devletimizde bununla birlikte Avrupa'da pop olması aşırı natürel birlikte şey, ancak olimpiyat oyunlarında en aşırı izlenen branşlardan bir tanesi sanatlı cimnastik, yüzme ve atletizm. Bu üç asliye branş. Bu nedenden şu halde düşünüyorum cimnastikte aldığım başarılarla, kâffesi cimnastik ulusal takımının almış olduğu başarılar, bizi cimnastik ülkesi yapmayı başardı ve bundan sonradan da bunu bitmeme ettirecek. Bu manada bizim aldığımız başarılar, hem spor kültürünü hem spor ahlakını, disiplinini ihya yönünde şişman birlikte zihin oluşturdu. Bu bilinçle başarılarımızı da bitmeme ettirdikçe tığ basında yahut başka sayısal mecralarda hâlâ aşırı toprak alacağız. Biraz muvaffakiyet odaklı boydak bu spor bilinci ve kültürünü oturttuktan sonradan inşallah türkiye hâlâ da güzel birlikte seviyeye gelecek."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?