Politika

MHP Genel Sekreteri Büyükataman'dan İBB'ye teftişe bağlı açıklama

Büyükataman "İçişleri Bakanlığının Türkiye'nin bütünlüğüne kasteden yıldırı örgütleri ile bağlantılı ve iltisaklı kimi insanların İBB'de işe alındığına müteveccih belirleme ve huzursuzluklar için şümullü müşterek denet başlatması durumunda müşterek karard

MHP Genel Sekreteri Büyükataman'dan İBB'ye teftişe bağlı açıklama
28-12-2021 12:20
Ankara

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, bağlanmış açıklamasında, Türkiye üstünde oyunlar kurgulayan "şer cephesi"nin seviye manipülasyonu üstünden sokağı terörize geçirmek düşüncesince "rezil" yaymaca yürüttüğünü belirtti.

Propagandanın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ikazları ve hükümetin almış olduğu tedbirler yardımıyla toplumda cevap bulmadığını aktaran Büyükataman, şöyleki bitmeme etti:

"Aklıselimi ve kalbiselimi çoktandır vazgeçme eden, Türkiye'nin tökezlemesi düşüncesince etkin fenalık ittifakı, halkı umutsuzluğa, paniğe atıf geçirmek düşüncesince ziyasız mahfillerin sıkıntı senaryolarını dillendirmekten, yıldırı unsurlarıyla beraberlik yapmaktan utanmayacak denli alçalmıştır. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığının Türkiye'nin bütünlüğüne kasteden yıldırı örgütleri ile düzgün ve iltisaklı birtakım insanların İstanbul Büyükşehir Belediyesinde işe alındığına müteveccih belirleme ve huzursuzluklar dair şümullü birlikte denet başlatması durumunda ve giranbaha birlikte karardır. Daha ilk PKK’nın kayyımı neymiş şehremaneti başkanlarının İçişleri Bakanlığınca görevden el çektirilmesinde görüldüğü kıl payı alçaltı ittifakının temsilcileri, duyurulmayan ortakları ve yancıları; mezkur teftişin önüne devrolmak düşüncesince menfaatlerini ve partilerini dulda etmiş durumdadır."

"Ardı peşine izah önleyen ve elan isimlerini ve irtibatlarını bilmedikleri insanları savunmaya sabık fenalık ittifakının korktuğu, çekindiği birlikte nesne mi bulunur ki paniğe kapılmıştır?" sorusunu götüren Büyükataman, şu değerlendirmeleri yaptı:

"İçişleri Bakanlığı müfettişlerini üstü bağlı birlikte halde erek düzlük ve yapılacak bulunan teftişin politik birlikte dahil bulunduğunu söyleyenler açıklarını ve rezilliklerini bu halde örteceklerini zannediyorlarsa yanılıyorlar. 'Bu millet, sandıkta serbest iradesiyle attığı oyların sonuçlarına el uzatanları herhangi birlikte sürekli cezalandırmıştır.' laflarıyla meseleyi ulusal iradeye dahil kendisine çarpıtan İP Başkanı, yıldırı örgütü düzgün insanların belediyelerde yuvalanmasına dayanak noktası verdiği kabil satır aralarında HDP'li ortaklarına da delik kırpmaktadır. Hanımefendinin şahsi tercihini bilemiyoruz fakat bu eren milletin tek ferdi, yıldırı örgütü çalışanları büyüklük içre yuvalansın niteleyerek sandığa gitmedi."

Bir taraftan er intihap isteyenlerin gayrı taraftan "Hükümet dominant intihap yapacak" diyenlerin akıllarının alengir bulunduğunu aktaran Büyükataman, neyi, illet savunduğunu algı edemez bir vaziyete mevrut partilerin Türkiye'ye verebileceği tek nesne olmadığını belirtti. Büyükataman, er intihap tartışmalarıyla Türkiye'nin gücünü boşa harcayan "zilletin temsilcileri"nin intihap tarihini durmak namına yıldırı örgütlerinden imdat umacak bir vaziyete gelmesinin izaha eksikli bulunduğunu dile getirdi.

"Türkiye teröriste aman vermemeye kararlıdır"

Birilerinin canı tez tavrının nedenlerinin 15 Temmuz 2016'da yaşanmış bulunan şişman acılarla görüldüğünü hatırlatan Büyükataman, toy acılara sebebiyet kesmek düşüncesince her insanın aklını başına almasında ve yıldırı örgütleriyle arasına resmiyet koymasında yarar bulunduğunu kaydetti.

MHP'nin PKK uzantısı HDP'nin kapatılması mevzusundaki kemiksiz tavrını ortaya koyduğunu aktaran Büyükataman, şöyleki bitmeme etti:

"HDP'yi partisinde ağırlayıp yaymaca yaptırarak HDP'yi ibra yarışına girenlerin, belediyeleri terörün art bahçesi biçimine gelmek isteyenlerin çabaları beyhudedir. HDP'nin ziyaretlerinde insanımızın dil, din, görüş gözetilmeksizin esas adalet ve özgürlüklere ulaşması gerektiği vurgusu önleyen zilletin yancıları, teröristlerin ağzını kullanmaktadır. Türkiye'de insanımız dil, din, görüş farkı gözetilmeksizin esas adalet ve özgürlüklerden doğrusu faydalanmaktadır. Faydalanmadığını kanıt edenlerin, insanımızın nelerden yoksun kaldığını özellik özdek listesi gerekmektedir. Aksi takdirde HDP ile birlikteyken yıldırı propagandası yapanların, milletimizin karşısına geçtiğinde Yörük edebiyatı yapması ikiyüzlülükten bambaşka birlikte nesne değildir. PKK uzantısı HDP'ye 'Terör örgütü ile arana resmiyet koy, insanımızı martir fail PKK'yı kına' diyemeyen zihniyet, devleti suçlayarak politik kere haritasını da göstermektedir."

Terör örgütlerinin belediye, parti, dernek, vakıf çatıları altında dokunulmaz elde edeceğini düşünen her insanın yanıldığını tamlayan Büyükataman, "Birileri üstelik isteye yıldırı örgütlerinin birlikte konumlanabilir, Türkiye Cumhuriyeti devleti teröriste dağda da düzde de aman vermemeye kararlıdır ve şişman Türk milleti bu sonucu sonuna denli desteklemektedir." ifadesini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?