Eğitim

MEB: '(Necatibey Ortaokulu) Okulun mültecilere verildiği iddiası doğru değildir'

Milli Eğitim Bakanlığı, İzmir'de Konak Necatibey Ortaokulu'nun mültecilere verildiği iddiasını yalanlayarak, "Söz konusu planlar kapsamında Bakanlığımız çeşidinden nesir edilen hepsi okullar mutluluk okulu durumunda olup, adrese alakadar sistemle mektepli ikrar etmektedir” aç?

MEB: '(Necatibey Ortaokulu) Okulun mültecilere verildiği iddiası doğru değildir'
26-09-2021 12:50

Milli Eğitim Bakanlığı çeşidinden İzmir'in Konak ilçesinde arazi meydan Necatibey Ortaokulu'nun yıkılmasına bağlı izah yapıldı. Son günlerde bazısı matbuat ve neşriyat organlarında yadımlama işlemi ile ilgilendiren muhtelif spekülasyonlar arazi aldığına aksan meydana getirilen açıklamada ise şu ifadeler kaydedildi:

“Son günlerde bazısı matbuat neşriyat organlarında İzmir Konak Necatibey Ortaokulu ve namına nesir edilen okulumuzla ilgilendiren esas dışı ve negatif idrak meydana getirmeye müteveccih iddiaların arazi alması üstünde aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum duyulmuştur. Söz konusu haberlerde arazi meydan Necatibey Ortaokulu'nun firez mirası kapsamında bulunduğu bilgisi doğru değildir. Okulumuz, İzmir 1 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun sonucunda arazi almış bulunduğu gibi firez varlığı niteliğini taşımamaktadır. Bu sebeple Kurul çeşidinden bu taşınmazın tescil edilmesinin akıllıca olmadığına değişmeyen verilmiştir. Ayrıca 30 Ekim 2020 tarihinde meydana mevrut İzmir depreminde Necatibey Ortaokulu'nun hasar almadığı ve mahal sarsıntısı dayanıklılığı ile ilgilendiren uygulayım tetkik yapılmadığı bilgisi de hakikatı yansıtmamaktadır. Okulun yadımlama ve baştan imal sonucu anket sonuçları, bulunan yapının zamanımız yetişek tedris gereksinimlerine karşılık verememesi ve bölgenin sınıf gereksinimi değerlendirilerek alınmıştır. Okul bahçesindeki 100 salname ağaçların kesildiği bilgisi de doğru değildir. Ağaçlar, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü çeşidinden incelenmiş ve ağaçların müşterek kısmının orman ağacı durumunda bulunmadığı düşüncesince kesilmesinin rastgele müşterek izne naşir olmadığı, gayrı kısmının da kesilmesinde ormancılık açısından engel bulunmadığı belirtilmiştir. Ayrıca baştan nesir edilecek okulumuzun bahçesine 65 nüsha olgunlaşmış direk dikilecektir. Okulun mültecilere verildiği iddiası da doğru değildir. Söz konusu planlar kapsamında Bakanlığımız çeşidinden nesir edilen topu topu okullar, büyüklük okulu durumunda olup adrese mebni sistemle mektepli benimseme etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Utku Şimşek

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?