Asayiş

Maltepe’de E 5’te tehlikeli çalışma: Sürücülerin canlarını hiçe saydılar

Maltepe'de İBB personeli, peyzaj emek vermesi gerçekleştirmek gibi getirmiş olduğu kilolarca ağırlıktaki arazi komple çuvalları metrelerce yüksekten E-5'in kenarındaki peyzaj bölgesine attı. Atılan çuvalların E-5'e düşmesi işten fark değilken, iş güvenliği kurallarını hi

Maltepe’de E 5’te tehlikeli çalışma: Sürücülerin canlarını hiçe saydılar
19-11-2021 10:08

Olay, geçtiğimiz devir Maltepe'de E-5 karayolu Küçükyalı mevkiinde öğlen vakti saatlerinde meydana geldi. İBB'ye değgin Park ve Bahçeler Müdürlüğü mensupları içerisi yer kırcı çuvalları karayoluna DOĞRU ortak noktada mevcut peyzaj bölgesine metrelerce yüksekten aşağılık attı.

Toprak kırcı çuvalların E-5'in cari trafiğinde düzenlilik önlemi alınmadan karayolunun kenarındaki peyzaj bölgesine atılması, sürücülerin tepkisine sebep olurken, iş güvenliği kurallarının hiçe sayılması bu kadarına da pes dedirtti.

Metrelerce yüksekten atık çuvalların nasip yapıtı yola düşmemesi mümkün ortak faciayı önlerken,görüntülendiklerini ayırt fail düzenlilik önlemlerini boşlama fail personellerin emek vermeyi durdurmaları özen çekti.

Akan trafikteki tehlikeli emek vermeyi sürücüler el telefonu kamerasına alırken, iş güvenliği sağlanmadan hesaplı çalışma açıktan görüntülendi.

“Çuvalların yola düşmesi benim düşüncesince ahiret yolculuğu demek”

Yürütülen çalışmaya değgin mütekellim motokurye Ramazan Peker, “Çalışanların attığı o çuvallar yolda önüme düşmüş olduğu an benim düşüncesince kaymakamlık demek. O janr ortak kaymakamlık da benim düşüncesince ahiret yolculuğu demek. Direkt cumbalak atarım veya ortak arabanın altında kalırım. Belediyenin bu biçimde emek harcaması aşırı yanlış. O çuvalların örek üstünden yola tedenni ihtimali aşırı yüksek. Bu durumun yakınma edilerek bildirilmesi lazım” niteleyerek konuştu.

Abdul Samet Kaya - Aykut Zor
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?