Asayiş

Mahalleyi elektriksiz bırakan kaza

Kocaeli'de hızını alamayan müşterek arabanın elektrik direğine çarptığı kazada 2 insan yaralandı. Yola devrilen elektrik direği alanda elektrik kesintisine etken oldu.

Mahalleyi elektriksiz bırakan kaza
03-07-2022 02:02

Kaza, İzmit ilçesi Bayraktar Mahallesi Mustafa Kemal Atatürk Caddesi üstünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.A. idaresindeki 41 FK 476 plakalı Peugeot bellik otomobil, sürücüsünün yönelteç hakimiyetini kaybetmesi sonucunda elektrik direğine çarparak durabildi. Çarpmanın sonucunda sığırtmaç B.A. ve geçici kendisine birlikte mevcut K.Y. anahtar bünyesinde sıkıştı. Çarptıkları elektrik direği ise yola devrilip mahallede elektriklerin kesilmesine faktör oldu. Kazayı gören yurttaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar ilişkin fenomen adına itfaiye, afiyet ve jandarma ekipleri atıf edildi. Kısa müddette adrese mevrut ekiplerin ve vatandaşların sayesinde yaralılar anahtar içinden çıkarıldı. Her dü dertli da cankurtaran ile hastaneye kaldırıldı. Yola devrilen elektrik direğinden çevre caddede gidiş geliş akışı birlikte müddet sağlanamadı. Kepçe sayesinde direğin kaldırılmasının arkası sıra kere açıldı.
Kazayı gören ve araştırma görevlisi olmaya etkin vatandaş, “Burada makine yıkıyordum. Yukarı taraftan, baş döndürücü aceleci birlikte halde geldi, 130-140 kilometre yöreleri hızı vardı. Toplayamayınca elektrik direğine patlattı. Yardımcı olmaya çalıştık fakat anahtar ortamında üst üste oldukları düşüncesince baş döndürücü da dahil edemedik. Sonra 112'yi aradık. İlk yardımcılar gelip çıkardı” niteleyerek vakası anlattı. Jandarma ekipleri, kazayla ilişik tetkik başlattı.

Mehmet Ekrem Ceylan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?