Sağlık

Lohusa depresyonu ciddi sonuçlara sebep olabilir

Yeni tevellüt işleyen annelerin yüzdelik 70'inde görülebilen lohusa depresyonu ile ait Uzman Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, "Tedavi edilmezse ciddi sonuçlara sebep olabilir" dedi.

Lohusa depresyonu ciddi sonuçlara sebep olabilir
19-12-2021 14:44

Dünyaya müşterek çocuk iletmek büyüklük donör müşterek görüngü olsa da ilkin annenin hayatını zorlaştıran ve spiritüel gerilim gerçekleştiren müşterek yönü de var. Bu sebeple nice kadın, ana olduktan sonradan geniş kasavet ve korku hissediyor ve inam şeklinde ehemmiyetli tebeddülat yaşayabiliyor. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Uzman Psikoloğu Tuğçe Denizgil Evre, alışılagelen hallerde yedi yahut on gündüz zarfında kendinden düzelmesi muhtemel bu belirtilerin bitmeme etmesi şeklinde lohusa depresyonuna ayraç edebileceğini söyledi.

Tuğçe Denizgil Evre, “Lohusa depresyonu doğumdan ahir önceki altı hafta zarfında gizlice adım atar ve beş altı ay zarfında düzelir ancak müşterek yahut dü yıla derece da sürebilir. Bu depresyonun ansızın fazla sebebi vardır. Gebelik çağında yükselen östrojen ve progesteron kısaca skor döngüsü ve hamileliği esirgeyici eşey hormonu düzeylerinin doğumla beraberce aniden düşmesi yahut geç başlangıçlı tevellüt sonrası depresyonda tiroit bezi bozuklukları gösteriş oynayabilir. Ayrıca B9 vitamini de tevellüt sonrası depresyonda çarpıcı olabilir” ifadesini kullandı.

Lohusa depresyonu 2 yıla derece sürebilir

Annelerin yüzdelik 50'si ila yüzdelik 70'inde tanıdık lohusa depresyonunun kestirmece dü ay bitmeme ettiğini kail Psikolog Tuğçe Denizgil, annenin tevellüt sonrası ruhiyat durumundaki değişimlerle ilgilendiren şunları söyledi:

“Yeni annenin kafası fazla karışıktır. Sık kalın gözleri dolar, dikkatini müşterek muhtelif toplayamaz, dip dip iç incizap hali yaşayabilir ve bedenindeki değme noktanın ağrıdığını hisseder. Doğum sonrası kasavet şekilde bilinen bu gestalt alışılagelen şekilde bildirme edilmektedir. Bir hafta yahut on gündüz zarfında ana bebeğine ve acemi ortamına uzlaşma sağlamaya başlayacak, kesinlikle davranması icap ettiğini adım adım öğrenecektir. Annelik dair profesyonel sıfır hanımlar düşüncesince önceki zamanlarda yakınlarından alacakları desteğin önemi fazla büyüktür. Hamileliğini güç nâkil yahut bağan tehdidi canlı yahut bata çıka gebe kalık anneler cemaat oldukları bebeklerini anbean kaybedeceklerini fikren gergin, esefli ve endişeli olabilir.”

Hormonal, içtimai ve can kuşu bilimsel tebeddülat lohusa depresyonuna hastalık olabilir

Lohusa depresyonunun hastalık bulunduğu can kuşu bilimsel nedenlere de yer veren Tuğçe Denizgil Evre, tevellüt karşıcı topu topu hanımlarda hormonal tebeddülat olmasının indinde psikiyatrik bozuklukların da gözlemlenebileceğini, stres, eşhas arası ilgiler ve içtimai dayanak noktası alımı ile irtibatlı şekilde tevellüt sonrası tebeddülat yaşanabileceğini belirtti.

Hayatlarını kendilerinden fazla aut faktörlerin yönettiğini düşünen annelerin tevellüt sonrası depresyon açısından hâlâ erdemli riziko grubunda bulunduğunu kail Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, doğumdan ahir üç gündüz zarfında hormonların gebelik evveliyat seviyeye geldiğini, kimyevi değişikliklere arttırma şekilde çocuk sahibi olmakla münasebetli bulunan içtimai ve can kuşu bilimsel değişikliklerin de depresyon riskini artırdığını anlatım etti.

Lohusa depresyonunun belirtileri

Açıklamalarına lohusa depresyonunun belirtileri ile ilgilendiren bitmeme fail Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, alevli kasavet yahut aralık duygusu, duyarsızlık, fazla yorgunluk, erke eksikliği ve bedenî serzeniş üzere durumların tevellüt sonrası yaşanabilecek depresyon belirtileri bulunduğunu kaydetti. Aynı sürede aile, dost yahut afiyet veren etkinliklerden ırak durma, bebeğini yeteri kadar sevmediği fideist yahut bebeğin beslenmesi ve uykusu ile ilgilendiren mahsus endişeler ile bebeğe dokunca ita korkusunun depresyon belirtisi olabileceğini söyledi.
“Anneler dikkat toplaşımı güçlüğü, beyin zayıflığı, psikomotor hareketliliğinde artış, durumunda duramama, endişe, sinirlilik, sınırlılık, bulantı, kendinden ağlama ve ürkü atak, iştahsızlık, kilogram kaybı, uykusuzluk, bebekle alakadar olmak istememe yahut bebeği gebertmek rıza üzere bağlam yaşayabilir” diyen Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, ayrımsız sürede büyüklük adına çökkün duygulara cemaat olmaktan mevrut suçluluk duygusu, dikkat ve dilek kaybı, depresif inam hali, melodi kaybı, vıcık vıcıklık hissi, umutsuzluk, beceriksizlik duygusu ile ahiret yolculuğu yahut intihar düşüncelerinin de seyredebileceğini kaydetti.

“Emziren ana depresyonda ise hekim kontrolünde derman kullanabilir”

Lohusa depresyonunun hanımdan hanıma semptomların şiddetine ve tipine uyarınca ayrımlılık gösterdiğini kail Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, depresyon ilaçları yahut yetişek içi müşterek dayanak noktası grubuna katılımın otama alternatifleri ortada olabileceğini söyledi. Evre, “Emziren ana depresyonda ise hekim kontrolünde derman kullanabilir” dedi.

Tedavi edilememiş lohusa depresyonunun ana ve çocuk düşüncesince kazalı olabileceğini kail Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, gebelik sonrası depresyon canlı annelerin kesinlikle meraklı müşterek iane alması icap ettiğini belirtti. Psikolog Denizgil Evre, “Yeni tevellüt karşıcı anneler günce durumlarla başa çıkamıyor, namına yahut bebeğe dokunca vermeyi düşünüyor ve günün çoğunu fazla endişeli, korkmuş yahut ürkü şeklinde geçiriyorsa kesinlikle meraklı müşterek iane almalıdır. Lohusalık çağında annenin indinde anlayışlı, profesyonel ve dayanak noktası sağlayabilecek müşterek kart gereklidir. Anne, bebekle beraberce eş ilişkilerinin baştan şekilleneceği, birey teessürat gündeme gelebileceği dair başlangıçta bilgilendirilmeli, bunların eğreti olabileceği anlamında talkın edilmelidir” ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?