Dünya

Libya Askeri Konseyler Birliğinden 'orduya ve millî uzlaşıya destek' mesajı

Libya Askeri Konseyler Birliği, hükümete ilişkin orduya ve millî uzlaşıya desteğini vurgulayarak, diyalekt yahut kabileler arası değme çeşitli cenk ile çatışmaya için bulunduğunu duyurdu.

Libya Askeri Konseyler Birliğinden 'orduya ve millî uzlaşıya destek' mesajı
10-01-2022 23:14
Trablus


Muammer Kaddafi'yi deviren 17 Şubat 2011'deki devrimden sonradan kurulan Libya Askeri Konseyler Birliği, hükûmet merkezi Trablus'un güneyinde arazi meydan Cadu kentinde güruh düzenledi.

Toplantının arkası esna meydana getirilen yazılmış açıklamada, Askeri Konseyler Birliğinin, Savunma Bakanlığına ilişkin askeri kuruluşa desteği vurgulandı.

Savunma Bakanlığının birlikte cıvıl cıvıl ve ilişik kurumlarla enformasyon düşüncesince ortak komitenin oluşturulduğu bilgisi arazi meydan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Libya Askeri Konseyler Birliği, diyalekt yahut kabileler arası değme muhtelif cenk ile çatışmayı reddediyor. Adil intikal ve şümullü millî uzlaşının ortak an evvel somutlaştırılması gerekiyor. 17 Şubat Devrimi prensiplerine mükemmel bağlılığımızı tasdik ediyoruz."

Cadu Askeri Konseyi Başkanı Ahmed Yahluf da AA muhabirine icra ettiği açıklamada, "17 Şubat Devrimi'nin çekirdekleri bulunan Askeri Konseyler Birliğini baştan alevlendirmek istediklerini" söyledi.

Devlet Başkanlığının birlikte Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile enformasyon kuracak adımlar atacaklarını dile getiren Yahluf, "Devrimi arkalamak kıl payı Libya'nın ciharıyek yanından gelmiş olarak ahit toplandık. Devrimcileri koruyacak ortak binanın olması lazım. Bizler Libya devleti ile birlikteyiz." sanarak konuştu.

BM öncülüğündeki Libya Siyasi Diyalog Forumu'nun Kasım 2020'deki toplantılarında, ülkede büyüklük başkanlığı ve yasama kurulu seçimlerinin 24 Aralık 2021'de yapılmasına değişmeyen verilmişti.

Ancak Temsilciler Meclisi ve Devlet Yüksek Konseyinden oluşan taraflar, seçimlerin türel altyapısını belirleyecek kanunda uzlaşamadı.

Hukuki mesail zımnında seçimlerin şimdi evvel planlandığı kadar 24 Aralık 2021'de yapılamadığını bildiren Libya Ulusal Yüksek Seçim Komisyonu, reislik seçimlerinin 24 Ocak 2022'ye ertelenmesini önermişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?