Sağlık

'Leke tedavileri uzun solukludur ve sabır gerektirir'

Uzm. Dr. Abdurrahman Aslan, ''Leke tedavisinde ve lekeden korunmada en ehemmiyetli önlem; ten yapımıza makul ve kusursuz siper niteliği bulunan gün kremi kullanmaktır. Lekenin tipine layıkıyla dermatoloğunuz krem tedavisi, peçe tedavisi, ağızdan derman tedavisi, lazer yahut mikroiğnel

'Leke tedavileri uzun solukludur ve sabır gerektirir'
10-11-2021 17:25

Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi dermotoloji bölümünden Uzm. Dr. Abdurrahman Aslan, dayanıklı aşırı kadının kabusu durumuna mevrut mevlit lekeleri üzerine açıklamalarda bulundu. Uzm. Dr. Abdurrahman Aslan, ''Gebelik, mevlit arama hapları ve hormon ilaçları, güneş, ışıklandırma düşüncesince geçer ışıklar, yüze tasfiye nemlendirme yahut gençleşme benzeri sürülen birtakımı kremler de silüet düşüncesince oluşturucu olabilir. Lekelerin tedavi süreci uzun devamlı olabilir. Bunun düşüncesince götürümlü olunması gerekir. Fakat böylelikle oldukça dobra neticeler kabul etmek mümkündür'' dedi.

''Lekelere nice etmen ne olabilir''
Lekelerin nedenlerine yer veren Dr. Aslan, ''Yüzde açıkça kahverenginden, derin kahvehane siyaha mütebeddil tonlarda başta anlaşılan bölgelerde mütekâsif lekeleri çevremizde yahut kendimizde görmüşüzdür. Melasma da denilen bu maraz çoğunlukla hanımlarda görülür. Bu lekeler başta alın, elmacık kemikleri üstü, koku alma organı ve lafazanlık kabilinden bölgelerde elan çoğunlukla izlenir. Nadiren dallar ve ağırlık madun kısımlarına derece yayılabilir. Bu lekelerde lekenin, rastgele müşterek iç maraz bulgusu olup bulunmadığı cildiye muayenesi ile belirlenir. Çoğunda müşterek iç örgen rahatsızlığı hastalığa haremlik etmez. Gebelik, mevlit arama hapları ve hormon ilaçları, güneş, ışıklandırma düşüncesince geçer ışıklar, yüze tasfiye nemlendirme yahut gençleşme benzeri sürülen birtakımı kremler de silüet düşüncesince oluşturucu olabilir. Lekenin tipi belirlendikten sonraları derinliği; tedaviye cevabı ve tedavi seçeneğini belirlerken önemlidir'' dedi.

''Tekrarlama ihtimali var''
Dr. Aslan, laflarını şöyleki sonlandırdı: ''Derin yerleşimli lekeler tedaviye elan geç ve çetince karşılık verirken, derinin yukarı tabakasında sathi yerleşenler makul tedaviyle çoğunlukla tedaviye dobra karşılık verirler. Leke tedavisinin uzun sürdüğü, yineleme ihtimali bulunduğu ve tevakki etmek müstelzim birtakımı faktörler bulunduğu dobra bilinmelidir. Leke tedavisinde ve lekeden korunmada en ehemmiyetli tedbir cilt yapımıza makul ve kusursuz siper ayrıcalığı bulunan çağ kremi kullanmaktır. Lekenin tipine layıkıyla dermatoloğunuz krem tedavisi, peçe tedavisi, ağızdan çare tedavisi, lazer yahut mikroiğneleme, peeling tedavileri önerecektir. Leke tedavileri uzun soluklu ve sabır gerektirir. Doktorunuz nezdinde tedavilerinize bitmeme edildiğinde oldukça dobra neticeler alınmaktadır''.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?