Ekonomi

Lastikçilerde kış lastiği hareketliliği

Zorunlu kış lastiği uygulaması evveliyat Konya'da iklim sıcaklıklarının düşmesiyle lastikçilerde çabukluk başladı.

Lastikçilerde kış lastiği hareketliliği
14-11-2021 10:18

Şehirler arası ağırlık ve geçici haiz ticari vasıtalar düşüncesince kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık nedeni ile başlıyor. Uygulama önceleri sürücüler korse değişim işlemi düşüncesince oto lastikçilere gelmeye başladı. Lastikçi Osman Doğan, işlerde hareketliliğin başladığını belirterek, “Fiyatlar bilinen doların artışıyla az buçuk yüksek. Ama şu an korse satışlarımız yoğunlaşmaya başladı” dedi.

Osman Doğan, “Fiyatlar, 13 ispit 300 liradan bin 500 liraya genişliğinde lastiğimiz var. Çeşitli lastikler bulunduğu düşüncesince fiyatlarımız o biçimde değişiyor. Kış aylarında havanın 10 adım dibine düşmüş bulunduğu anda takmamız gerekiyor. Kış lastiğinin maksadı özellikle karda korse leffetmek değildir. 10 derecenin dibine düşmüş bulunduğu anda kış lastiği takmamız mecburi bir vaziyete mevrut olmalı. Bunun nedeni ise lastiğin korse ağacı payı şu demek oluyor ki korse üstündeki dişler az buçuk henüz yumuşadığı, sefer tutuşu bulunduğu düşüncesince henüz metin sürüş olur. Frenleme mesafesi henüz azalıyor aracın” ifadelerini kullandı.

Doğan, “Kış mahsus bilinen havalar soğumaya başladı. Bununla bu arada 1 Aralık'ta kış lastiği taktırmak talip yurttaşlar bu işlemi sonuç güne bırakmadan şu demek oluyor ki kesafet olmaksızın henüz ercecik adım adım gelmelerini istiyoruz. Kar lastiğinde müeddep hutut mevcut bunlara kılıç vakum diyoruz bunlar önemli. Onların vakumu ne genişliğinde çok olursa o genişliğinde güzel olur, rastgele birlikte başağrısı olmaz. Kış lastiği elhak bellik marka değişir. Müşterilerimiz maddi durumuna layıkıyla alıp kış lastiğini kullanmasını istiyoruz” sanarak konuştu.

İbrahim Yetkin - Enver Furkan Çelebioğlu
 

İLGİLİ HABER
Küçükçekmecede birlikte arabanın lastiklerini kesip kaçtı Küçükçekmece’de birlikte arabanın lastiklerini kesip kaçtı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?