Dünya

Kuzey Kore'den yeni bir füze denemesi

Japonya hükümeti, Kuzey Kore'nin balistik füze bulunduğu melhuz yeni bir tabanca denemesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Füzenin Japonya'nın sınırlı hesaplı bölgesinin dışına bir alana düşmüş bulunduğu belirtildi.

Kuzey Kore'den yeni bir füze denemesi
05-03-2022 07:54

Dünya Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırılarına odaklandığı sırada, Kuzey Kore'den gine gerilimi artıracak bir etap geldi. Japonya hükümeti çeşidinden meydana getirilen açıklamada, Pyongyang'ın balistik füze yer aldığı melhuz yeni bir tabanca denemesi gerçekleştirdiği tabir edildi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı çeşidinden da doğrulanan füzenin, domestik vakit ile 08.58'de Japon Denizi istikametine akıllıca ateşlendiği ve füzenin Japonya'nın mahsus iktisadi bölgesinin haricinde bir alana düşmüş yer aldığı kaydedildi. İlk belirlemelerde, füze denemesi ile münasebetli rastgele bir hasar bildirilmedi. Son evolüsyon ile beraberce Pyongyang'ın, bu senenin gene buyana gerçekleştirdiği füze denemelerinin sayısı 9'a yükseldi.

Yeniden mücahede kazandı

Kuzey Kore, bu sene ortamında aralarında hipersonik füzeler ve demiryolu tabanlı füzelerin de bulunmuş yer aldığı 8 tecrübe gerçekleştirmiş, 27 Şubat'ta meydana getirilen sonuç denemenin ise sezme peyk sistemi ihya emek harcamaları kapsamında yapıldığı açıklanmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çekirdeksel tehdidinin dünyada korkuya hastalık olmasının, Kuzey Kore önderi Kim Jong Un'u füze programını çabuklaştırma dair cesaretlendirmiş olabildiği yorumları yapılmıştı.

Burak Ersoy
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?